Nobelovac Peter Handke u Banjaluci: "Srećan sam što sam ovde"

Predsednica Republike Željka Cvijanović uručila je danas u Banjauci Orden Republike Srpske na lenti nobelovcu za književnost

  • 6
Peter Handke Peter Handke, Željka Cvijanović Foto: ATA Images

Nobelovac Peter Handke izjavio je danas u Banjaluci da je odlučio da dođe u Republiku Srpsku uprkos "jakim vetrovima" koji su bili protiv toga.

- Srećan sam što sam ovde. Ovo je veliki trenutak za mene - rekao je Handke novinarima nakon sastanka sa najvišim zvaničnicima Republike Srpske.

Istakao da njegove impresije najbolje opisuju stihovi čuvene pesme nedavno preminulog Predraga Živkovića Tozovca "dugačka je Lajkovačka pruga...".

Handke je naveo da je pre 20 godina posetio kuću u kojoj je odrastao nobelovac Ivo Andrić, preneli su banjalučki mediji.

Sa srpskim članom i predsedavajućim Predsedsedništva BiH Miloradom Dodikom i rediteljem Emirom Kusturicom, Handke je obišao spomen posvećen njemu koji je nedavno postavljen u Banjaluci.

Oni će zajedno danas obići i Andrićgrad.

Inače, predsednica Republike Željka Cvijanović uručila je danas u Banjauci Orden Republike Srpske na lenti nobelovcu za književnost Peteru Handkeu.

Handkeu je Orden uručen za izuzetne zasluge na polju kulturnog i duhovnog razvoja, kao i za naročiti doprinos u razvijanju i učvršćivanju sveukupnih odnosa sa Republikom Srpskom.

(Telegraf.rs/

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M.K.

    7. maj 2021 | 16:21

    Poštovanje Handkeu zbog hrabrosti da saopštava svoje viđenje uprkos strašnim medijskim hajkam lep boravak zeliim! ✨✨🇷🇸

  • Krajišnik Knin

    7. maj 2021 | 16:52

    Živeo Peter Handke🇷🇸🇦🇹🇷🇸🇦🇹🇷🇸Es lebe Peter Handke!

  • Pavicevic

    7. maj 2021 | 16:02

    Ziv bio Handke!!! 🥂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA