Lepe vesti: Nakon što mu je pozlilo, David Albahari se oporavlja kod kuće, novi roman pri kraju

- Hvala svima na lepim željama i vašoj brizi za mog oca. On se mnogo bolje oseća i odma se vratio svom novom romanu koji ubrzo privodi kraju - napisao je Natan Albahari, sin Davida Albaharija

  • 1
David Albahari David Albahari Foto: Profimedia/Avalon/Gerardo Gazia

Poznati književnik David Albahari je pre nekoliko dana imao je zdravstvene probleme, a nakon pregleda na Bežanijskoj kosi pušten je na kućno lečenje. O svemu ovome pisao je Natan Albahari, sin čuvenog pisca, i objasnio kako se njegov otac sada oseća.

Hvala svima na lepim željama i vašoj brizi za mog oca. On se mnogo bolje oseća i odma se vratio svom novom romanu koji ubrzo privodi kraju - napisao je Natan Albahari na svom Tviter profilu i objavio zajedničku fotografiju sa tatom Davidom Albaharijem.

Evo i objave:

Podsetimo, Natan je pre dva dana napisao da je njegovom ocu pozlilo i da su morali da pozovu Hitnu pomoć.

- Ocu je bilo jako loše i nije mogao da se pomeri od bolova - čovek koji se nikad ne žali na bol i vodi bitku sa Parkinsonovom poslednje dve decenije.

David Albahari je jedan od najpriznatijih srpskih pisaca. Napisao je veliki broj priča, romana, eseja, kao što su "Porodično vreme" (1973), "Jednostavnost" (1988), "Cink" (1988), "Mamac" (1996), "Ludvig" (2007), "Brat" (2008), "Preispitivanje sveta" (1997), "Teret" (2004)...

Član je van radnog sastava Srpske akademije nauka i umetnosti pri Odeljenju jezika i književnosti od 2. novembra 2006. godine. Dobitnik je priznanja poput NIN-ove nagrade (roman "Mamac" 1996.), Zlatni suncokret (zbirka priča "Svake noći u drugom gradu" 2008.), prva nagrada festivala "Druga prikazna" ("Druga priča") u Skoplju 2016. godine.

Dela Davida Albaharija su prevođena na francuski, nemački, engleski, hebrejski, poljski, italijanski, makedonski, slovenački, albanski, slovački, mađarski... Poznati pisac, kao što je navedeno, radi na novom romanu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đorđe

    3. septembar 2021 | 14:10

    Sve najbolje sa željom za brzo ozdravljenje gospodina Albaharija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA