Klasici Vulkan izdavaštva po specijalnim cenama

Od 3. do 9. septembra, na sajtu www.vulkani.rs, uz naš stalni popust od 20% ostvarićete dodatnih 20% popusta na sve najznačajnije klasike svetske književnosti Vulkan izdavaštva. Vulkan klasici poručeni tokom trajanja akcije stići će vam na kućnu adresu besplatno!

  • 0
Vulkan izdavaštvo Foto: Promo/Vulkan

Dopunite svoju biblioteku romanima koji su obeležili svetsku književnost, uticali na njen pravac, ali i inspirisali umetnike i generacije širom sveta! Ne propustite priliku da kupite romane Salmana Ruždija, sestara Bronte, Irvinga Stouna, Halila Džubrana, Čarlsa Dikensa, Tolstoja i mnoge druge. Potražite ih putem ovog linka !

Ne propustite jedinstvenu priliku i poručite dela svetske književnosti po specijalnim cenama. Preporučujemo vam nekoliko naslova.

Nijedna biblioteka nije potpuna bez dobrih starih klasika, a Edgar Alan Po – Izabrana dela je knjiga u kojoj će uživati i okoreli ljubitelji i poštovaoci slavnog američkog autora i oni koji nisu pročitali nijedno njegovo delo. Originalnost i snaga stvaralačkog duha Edgara Alana Poa, koji je i danas jedan od najčitanijih američkih autora, posebno dolaze do izražaja u formi pripovedaka. Od zloslutnih alegorija do napetosti i neizvesnosti, njegove priče su nezaboravna i originalna istraživanja mračnije strane života, bezvremeni uvid u najzagonetnije kutke ljudske duše, remek-dela u kojima se sjedinjuju strava i zločin, tama i ludilo, ljubav i smrt.

Grof Monte Kristo je avanturistički i istorijski roman francuskog romanopisca i filozofa Aleksandra Dime. Edmond Dantes, glavni junak, plemenit je i naočit kapetan, zaljubljen u prelepu Mersedes. Ali nesrećni mladić postaje žrtva ljutih i ambicioznih rivala: Danglar želi da se dočepa njegovog zlata, Kadrus je zlikovac koji želi ličnu osvetu, a podli pukovnik Mondego želi Mersedes za ženu. Optužuju Edmonda za izdaju, i to na dan njegovog venčanja, a on postaje zatočenik zloglasnog zatvora. Ipak, Dantes uspeva da se izbavi iz zatočeništva i na zabačenom ostrvu pronalazi ogromno blago. Petnaest godina kasnije vraća se u Pariz, a njegovi neprijatelji u bogatom i tajanstvenom grofu Monte Kristo ne prepoznaju čoveka koga su izdali. Grof Monte Kristo je jedno od najpoznatijih Diminih dela, a čuveni roman Tri musketara doneo mu je svetsku slavu.

Godina je 1936, a jedan roman je za šest meseci prodat u milion primeraka. Sledeće godine, 1937, isti roman osvaja Pulicerovu nagradu, a 1939. njegova ekranizacija postaje najuspešnije ostvarenje u istoriji američke kinematografije. Da, u pitanju je Prohujalo s vihorom, jedan od najsenzacionalnijih izdavačkih fenomena svih vremena. Veliki američki roman, knjiga koja je u Sjedinjenim Državama najprodavanija posle Biblije i koju su kritičari hrabro poredili čak i sa Tolstojevim klasikom Rat i mir. Veličanstvena oda američkom Jugu, jednom vremenu i njegovim ljudima, priča čiji je simbol bila i ostala nekonvencionalna i nesavršena junakinja, razmažena i hirovita, ali i neustrašiva i domišljata Skarlet O’Hara. Žena čiji je lik veći i od samog romana i zbog čije snage i u najtežim trenucima podsećamo sebe da sutra zaista jeste novi dan.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA