Novi roman autora svetskog bestselera "Pertle", "Šala" Domenika Starnonea u prodaji

Dok ga Mario bude stalno podsećao na život koji tek počinje, Danijele odlučuje da se razračuna sa sopstvenim ambicijama i životnim izborima.

  • 0
laguna, knjiga šala Foto: Promo

U srži romana "Šala“ Domenika Starnonea su porodične veze i dramatične sudbine junaka, pune neizvesnosti i iznenađenja. Jedan od najvećih savremenih italijanskih pisaca stilski prefinjeno i van uobičajenih tokova piše o ambicijama, porodici i starosti.

Zamislite dvoboj. Zalazak sunca. Čelični pogledi. Zadržan dah. Čuju se samo otkucaji srca… Ali ne, ovo je priča o sasvim drugačijem dvoboju. Sa jedne strane je Danijele Malariko, uspešni ilustrator koji je svestan da je pred krajem karijere. Sa druge Mario, Danijeleov četvorogodišnji unuk.

Danijele godinama živi na hladnom severu Italije, u dobrovoljnoj virtualnoj izolaciji, usredsređen na svoj rad. Mir će mu poremetiti ćerkin poziv s molbom da se vrati u Napulj na nekoliko dana da pričuva unuka dok su ona i njen muž na poslovnom putu.

Tako se Danijele vraća u kuću u kojoj je odrastao – u odaje detinjstva koje opsedaju duhovi prošlosti porodice Malariko. Ispod prozora pulsira Napulj, lukav, nasilan i strastven grad čiji se uticaj nikada ne može poljuljati. Dok ga Mario bude stalno podsećao na život koji tek počinje, Danijele odlučuje da se razračuna sa sopstvenim ambicijama i životnim izborima.

Domeniko Starnone (Savijano, 1943) je italijanski pisac, scenarista i novinar. Saradnik je brojnih novina i časopisa. Piše i scenarije, a brojni filmovi zasnovani su na njegovim knjigama. Godinama unazad Starnone je, s vremena na vreme, povezivan sa "pravim“ identitetom Elene Ferante, a postoji sumnja da to može biti i Starnoneova supruga koja je takođe pisac.

"Šala“ Domenika Starnonea u prodaji je u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA