Strip "Dobrodošli na Kosovo", koji Evropi otkriva istinu o KiM, dostupan i na srpskom

- Posle knjiga i časopisa, dokumetaraca i predavanja, višejezično izdanje ovog stripa predstavlja još jedan korak napred, sa ciljem da se glas srpskih žrtava čuje svugde na Zapadu - napisao je Gujon na svojoj Fesjbuk stranici

  • 6
Dobro došli na Kosovo

Arno Gujon / "Bienvenue au Kosovo" / Foto: Instagram/arno.gujon

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu i osnivač Humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo", Arno Gujon saopštio je danas da je strip "Dobrodošli na Kosovo", nakon što je odštampan na francuskom i preveden na italijanski, odnedavno dostupan i na srpskom jeziku.

Gujon je u objavi na Tviteru objasnio da strip, istinita priča o životu mladog Dimitrija, koji se iz izbeglištva vraća na KiM neposredno pre antisrpskih pogroma 2004. godine, otkriva evropskoj čitalačkoj publici istoriju Balkana iz drugog ugla.

- Strip "Dobrodošli na Kosovo" sada je dostupan na francuskom, italijanskom i srpskom jeziku! Istinita priča o životu mladog Dimitrija koji se iz izbeglištva vraća na Kosovo i Metohiju neposredno pre antisrpskih pogroma 2004. godine otkriva evropskoj čitalačkoj publici istoriju Balkana iz drugog, manje pristrasnog ugla.

Počeli smo od Francuske gde smo pre dve godine kao humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo“ podržali štampanje francuskog izdanja. Nastavili smo u Italiji gde je Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu kojom sada rukovodim, sufinansirala prevod na italijanski jezik. Od nedavno, dostupno je i srpsko izdanje.

Posle knjiga i časopisa, dokumetaraca i predavanja, višejezično izdanje ovog stripa predstavlja još jedan korak napred, sa ciljem da se glas srpskih žrtava čuje svugde na Zapadu - napisao je Gujon na svojoj Fesjbuk stranici.

On je naveo da je njegova humanitarna organizacije pre dve godine podržala štampanje francuskog izdanja stripa, a potom je i Uprava za saradnju s dijasporom sufinansirala prevod na italijanski jezik.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Саша

    18. oktobar 2021 | 17:11

    Браво Арно,свака част и велико ХВАЛА за оно што чиниш за овај народ,Бог ти дао здравља и среће као и твојој породици!

  • Laki

    18. oktobar 2021 | 17:02

    Merci beaucoup cher ami des Serbe...

  • Če

    18. oktobar 2021 | 17:28

    Ziv bio nas zetA.Gujon.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA