Knjige domaćih autora po specijalnim cenama

Od ponedeljka 1. novembra do nedelje 7. novembra posetioci sajta vulkani.rs biće u prilici da kupe najlepša dela srpske književnosti u izdanju Vulkan izdavaštva po specijalnim cenama!

  • 0
Vulkan izdavaštvo

Foto: promo

Uz postojeći popust od 20% na sajtu, obezbeđujemo našim čitaocima dodatnih 20% na odabrana dela klasične srpske književnosti kao i romane savremenih pisaca u izdanju Vulkan izdavaštva. Tokom trajanja akcije dostava je besplatna na teritoriji Republike Srbije.

Predlažemo neke od naslova koje ne smete propustiti:

Pored razgovora i intervjua sa Nedom Arnerić, u knjizi Neda Arnerić: od sna do jave i natrag pročitaćete šta su o njoj rekli i zapisali njeni prijatelji i bliski saradnici. Takođe, imaćete priliku da se prisetite najznačajnijih uloga koje su obeležile njenu karijeru, i to tako što će vas serija crnobelih fotografija poput vremeplova odvesti u zlatno doba filmske umetnosti. Tatjana Nježić uspela je da prikaže ne samo glumački portret Nede Arnerić već i da oslika njen put od sna do jave, i natrag.

Glavom kroz zid Zorana Predina nije knjiga koja se čita u dahu. To je knjiga koja se čita sa uzdahom, jer njeni redovi imaju ukus slobode i miris prošlih vremena, pa ćete već posle nekoliko stranica poželeti da nijedna priča Zorana Predina nema kraj. Kao što je autentičnim interpretacijama udahnuo potpuno nove boje i tonove najlepšim pesmama jugoslovenskih prostora, tako je na stranicama ove knjige sagledao našu stvarnost iz različitih uglova i podsetio nas da možemo ostati dosledni sebi, da ne smemo izgubiti veru u dobro, u ljubav, u ljude… ali i u umetnost, jer to su jedini stvarni mostovi među generacijama, narodima i vremenima.

Vulkan izdavaštvo preporučuje knjigu Znakovi pored puta, koja je namenjena ljubiteljima klasika srpske književnosti. Iako je objavljena posthumno, knjiga Znakovi pored puta Ive Andrića zauzima značajno mesto u bogatom opusu našeg Nobelovca. Na svakoj njenoj stranici pisac nas uverava da su svi predeli koje otkrijemo i sva lica koja susretnemo znaci da život nije ništa drugo do neprestana potraga za sobom.

Da li postoji izlaz ili je svaki izlaz u životu zapravo novi ulaz? Otkrijte odgovore na ova pitanja u romanu Prelest Filipa Grbića. Reč prelest u najužem smislu možemo odrediti kao duhovnu obmanu, odnosno skretanje duše s pravog puta ka putu laži i gordosti. Glavni junak u romanu, Maksim Tumanov, neprestano je u potrazi za lekom koji će ublažiti njegove unutrašnje bolove, zalečiti duševne rane i omogućiti mu da bar na trenutak bude spokojan. Emil Sioran bi to nazvao sanjalačkim stanjem egoizma, ali pre bi se moglo reći da Maksimov pogled na svet vuče ka ničeovskom pesimizmu snage – njegove intelektualne sklonosti ka strašnom i neugasiva žeđ za životom zapravo proističu iz izobilja snage, zdravlja i vedrine.

Balkanska trilogija Gordane Kuić sadrži tri romana koji su predstavljeni čitaocu u sledećem redosledu: Miris kiše na Balkanu, Cvat lipe na Balkanu i Smiraj dana na Balkanu. Knjiga za ljubitelje savremene srpske književnosti i ljubitelje istorijskih romana koji se bave univerzalnim ljudskim sudbinama, naročito ljubiteljima pera naše proslavljene autorke. Nastojeći da prikaže istorijsku sudbinu jedne jevrejske porodice sa našeg tla, autorka u romanu Miris kiše na Balkanu ide mnogo dalje, prikazujući neminovnost istorije od koje se ne može pobeći. S obzirom na to da su prelomni trenuci u istoriji ovdašnje jevrejske zajednice u isto vreme prelomni trenuci za celu našu zemlju, da se njena istorija oslikava u tragičnoj povesti jedne jevrejske porodice, onda ovaj roman prerasta uske granice takvog određenja i njegov značaj postaje znatno širi. U sledećoj knjizi, u preobilju likova i mnoštvu epizoda, Cvat lipe na Balkanu neprimetno odražava jedinstvenu unutrašnju nit koju čini osobena balkanska jevrejska nostalgija, jaka duhovna i emotivna vezanost sarajevskih i beogradskih Jevreja za zavičaj. Smiraj dana na Balkanu može se čitati kao pažljivo iznijansiran ljubavni roman, potom kao roman sa internacionalnom temom, ali i kao društveno-istorijski roman o aktuelnim zbivanjima u Jugoslaviji početkom devedesetih, koja nagoveštavaju tragičan dolazak novog rata.

Svi ljubitelji renomiranih dela srpske književnosti mogu da pronađu knjige za svoju biblioteku na sajtu vulkani.rs.

* Tokom trajanja akcije dostava je besplatna na teritoriji Republike Srbije

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA