"Malamander" - Fantastična avantura za školarce

Roman Tomasa Tejlora je majstorski pripovedan, koji vas svojom magijom navodi da poverujete u nemoguće.

  • 0
Laguna Foto: Laguna/Promo

Niko zimi ne posećuje Grozomoru. Ni meštani ne izlaze kad padne mrak i kad vetar zavija oko stenja i olupine "Levijatana", gde se još mota ljigavi malamander...

Herbert Limun, izgubljeno-nađeni u hotelu "Grand nautilus", zna da nije lako vratiti izgubljene stvari njihovim vlasnicima – naročito kad izgubljena stvar uopšte nije stvar, već devojčica. Niko ne zna šta se desilo s roditeljima Vajolet Parme pre dvanaest godina, pa kad ona unajmi Herbija da joj pomogne da pronađe roditelje, njih dvoje će otkriti da je njihov nestanak povezan možda sa mitskom morskom nemani malamanderom. Grozomora je oduvek bila tajanstveno i jezivo mesto puno čudnih priča.

A onda sve postaje čudnije...

Tomas Tejlor je oduvek živeo kraj mora (što i nije naročito teško kad živiš na Britanskim ostrvima). Potiče iz duge loze moreplovaca, ali je odabrao karijeru ilustratora jer u tom poslu ima manje kvašenja, a više keksa. Prva porudžbina koju je dobio samo što je završio studije bile su korice za knjigu "Hari Poter i kamen mudrosti". Posle toga se usredsredio na slikovnice, od kojih su neke dobile i brojne nagrade. Tomas trenutno živi na južnoj obali Engleske, voli da šeta po obali sa sinovima Maksom i Bendžijem i svojim ogromnim psom Alfom, i da skuplja kosti dinosaurusa i morsko staklo i razmišlja o pričama koje se kriju iza njih.

"Malamander" je u prodaji u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

(Telegraf/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA