Književnica Božica Velousis dobitnica nagrade "Zlatni beočug"

Njoj je ovo priznanje pripalo jo za trajni doprinos kulturi Beograda, na osnovu odluke žirija Kulturno – prosvetne zajednice Beograda

  • 0
Božica Velousis Foto: Privatna arhiva

Književnica Božica Velousis jedna je od dobitnica priznanja "Zlatni beočug", koja su dodeljivanja u Narodnom pozorištu u Beogradu. Poznata humanitarka, je inače dobitnica brojnih priznanja za izvanredan rad i stvaralaštvo.

U svom radu, sve vreme se vodi misijom očuvanja kulturne baštine Srbije od zaborava. Njoj je ovo priznanje pripalo jo za trajni doprinos kulturi Beograda, na osnovu odluke žirija Kulturno – prosvetne zajednice Beograda, piše časopis "Borba".

Božica Velousis Foto: Privatna arhiva

Prisutnoj publici pročitala dve autorske pesme "Život je lep" i "Hrabros" kada je usledio gromoglasan aplauz!

Božica Velousis Foto: Privatna arhiva

- Vodim se parolom da je život lep. Kada sam počela da se bavim književnošću i kulturom, nisam ni slutila da ću jedno dana dobiti ovo renomirano priznanje, pored stotine pristiglih prijava. Mnogobrojna komisija je jednoglasno podržala moje delo i pružila podršku da stanem rame uz rame sa dugogodišnjim, velikim stvaraocima u kulturi, istoriji, medijima. Uskoro objavljujem još jedan roman, nešto drugačiji, emotivniji… posvećen nekome kome danas dugujem svoje prisustvo u Narodnom Pozorištu - izjavila je Božica Velousis.

(Telegraf.rs/izvor: časopis "Borba")

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA