Održana promocija zbirke za decu Ljubice Đurković: Inspirisao je ljubimac, pesme "prevodila" sa psećeg jezika

Pesmama u zbirci "Pseći dnevnik" obuhvaćen je period od godinu dana, a autorka je svakog meseca sa psećeg jezika prevodila po dve pesme. Većinu pesama prate zanimljivosti namenjene lakšem razumevanju života pasa

  • 2
Promocija knjige Pseći dnevnik Ljubice Đurković Foto: Nikola Tomić

Danas je u sali "Dušan Radović" u okviru Sajma knjiga održana promocija knjige za decu "Pseći dnevnik" Ljubice Đurković.

Autorka je, kako je navedeno na samoj knjizi, priču psa prevela sa njegovog jezika, a on je nastao iz 15-godišnje ljubavi nje i njenog ljubimca Kucija.

Vremenom su počeli da se razumeju, da razgovaraju, pa je želela da svima prenese njegova osećanja, želje i potrebe i to kroz pesme u kojima verovatno mnogi mogu da prepoznaju sopstvene ljubimce.

- Moj pas ima 15 godina i knjiga je nastala baš iz te naše ljubavi. Ja radim sa decom u vrtiću, pa se to povezalo. Oni su stalno ispitivali o njemu, ja sam pričala. Teme su se nizale i na kraju sam odlučila da ih pretočim u knjigu - kaže za Telegraf.rs autorka Ljubica Đurđević.

Knjiga je, kako objašnjava, za one koji imaju psa i to kako bi ga bolje razumeli, ali i za one koji tek planiraju da nabave psa, kako bi znali šta ih očekuje.

- Ona je u nekom delu i edukativna, ima tu i stvari koje ljudi možda ne znaju u vezi sa kućnim ljubimcima, o ishrani, kupanju i tako dalje, a trebalo bi da znaju jer su mnogo važne. Može da bude i za učenje i za uživanje. Nadam se da će deca iz nje da nauče nešto kada je u pitanju briga o ljubimcu - dodaje autorka knjige.

Kako je knjiga pisana za mališane, sala "Dušan Radović" bila je prepuna vesele dečje graje. Deca su bila srečna što su dobila posvetu od autorke knjige, ali i od psa Kucija i to u vidu pečata u obliku šape.

- Nadam se da će deca da budu ovako uzbuđena i posle čitanja knjige. I ja sam sad zbunjena, nisam očekivala ovu količinu ljudi, ali mi je drago zbog toga - zaključila je Đurković.

Pesmama u zbirci "Pseći dnevnik" obuhvaćen je period od godinu dana, a autorka je svakog meseca sa psećeg jezika prevodila po dve pesme. Većinu pesama prate zanimljivosti namenjene lakšem razumevanju života pasa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Draaaga i Zoooor

    30. oktobar 2022 | 09:11

    Ponosni smo na tebe Bule,pisi još!!!! Pozdrav i tebi i Kuciju!!!

  • Andrea

    31. oktobar 2022 | 22:28

    Ljuba-oduvek decija carobnica!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA