TOP 7 Vulkanovih knjiga za kraj godine

Bestseleri koji su osvojili i čitaoce u Srbiji

  • 0
Vulkan izdavaštvo Foto: Promo/ Vulkan izdavaštvo

Među TOP 7 Vulkanovih izdanja objavljenih od januara do decembra našli su se naslovi u kojima su čitaoci najviše uživali u proteklih dvanaest meseci. Predstavljamo najčitanije knjige godine, dugo očekivane romane omiljenih autora, kao i izuzetna debitantska ostvarenja.

Ujedno, pred vama je sedam izvanrednih, žanrovski različitih preporuka za čitanje tokom predstojećih praznika, o kojima ćete dugo razmišljati nakon što pročitate poslednje stranice.

Bestseler Snovi od kane je priča o individualnoj i kolektivnoj nezavisnosti, o ženama koje su se usudile da sanjaju, da prežive i posegnu za budućnošću izvan granica svoje percepcije. Alka Džoši slika prelepo nijansiran portret novooslobođene, nezavisne Indije, sa suptilnom kritikom indijskog drevnog kastinskog sistema. Autorka je napisala ovu knjigu kao omaž svojoj voljenoj majci, koja je veoma mlada bila primorana na ugovoreni brak.

Valeri Peren podarila nam je roman čije stranice spajaju priču o nemogućoj ljubavi, tragediji i beskrajnoj moći iskupljenja. Sveža voda za cveće je knjiga koja će vas rasplakati i nasmejati, oda čudima sasvim jednostavnih stvari, bajka puna poezije, priča o bolnoj ljubavi, zreloj ljubavi, tuzi, usamljenosti, bogu, smrti, odsustvu onih koje volimo, preporodu. Kada skrivene niti koje spajaju žive i mrtve budu otkrivene, duše koje su izgledale proklete pokazaće da su sposobne da projektuju predivnu, blistavu svetlost.

U višestruko nagrađivanom romanu jermenske književnice Narine Abgarjan Sa neba padoše tri jabuke sudbine nekoliko generacija povezuju ljubav i bol, osveta i praštanje, stvarno i čarobno. Puna raskošnih slika, ovo je priča o snazi prijateljstva. Maran je drevno mestašce, seoce u kom je vreme stalo. Kada je izbio rat, ljudi su bili regrutovani i selo se prepolovilo i uronilo u mrak, glad i hladnoću. Ali ponekad je potrebna samo iskra romanse da se sve preokrene.

Negde izvan granica poznatog univerzuma, između života i smrti, postoji jedna biblioteka u kojoj se nalazi beskonačno mnogo knjiga, od kojih svaka pripoveda priču o drugačijoj stvarnosti. U jednoj knjizi je vaš trenutni život, dok su u ostalim životi koje ste mogli da imate da ste u nekom trenutku napravili drugačiji izbor. Bestseler Meta Hejga Ponoćna biblioteka podsetiće nas da ne treba da potcenjujemo važnost malih stvari.

Arijadna je izuzetan debitantski roman autorke Dženifer Sejnt koji daje glas zaboravljenim ženama iz jednog od najpoznatijih grčkih mitova. Kritska princeza odrasta igrajući u pozdrav zori i slušajući dadiljine priče o bogovima i herojima. Ali pod njenom palatom odjekuje topot papaka njenog brata Minotaura, čudovišta koje traži krvavu žrtvu da utoli svoju glad. Kada atinski princ Tezej dođe da savlada zver, Arijadna u njegovim očima vidi spasenje i spremna je da rizikuje sve zbog ljubavi.

Žena sa cvetom od papira italijanskog majstora trilera Donata Karizija je nezaboravna, poetična i uzbudljiva priča koja nam pokazuje kako reč, ako se izrazi, može promeniti tok života. Prvi svetski rat. Planina Fumo je poprište odlučujuće bitke. Ali eho borbe ne dopire do pećine u kojoj se suočavaju zarobljenik koji će biti streljan u zoru i lekar koji ima samo jednu noć da ga ubedi da progovori, ne znajući da će ono što će čuti zauvek promeniti njegovo postojanje.

Dirljiva priča Tošikazua Kavagučija Dok se kafa ne ohladi otvara prastaro pitanje: šta biste promenili kad biste mogli da otputujete u prošlost? Još važnije, koga biste želeli da vidite, možda poslednji put? Debitantski roman dramskog pisca istražuje našu urođenu čežnju da se vratimo u prošlost, da još jednom doživimo minuli trenutak i tako pronađemo utehu za svoju bolnu dušu. Samo u Japanu prodata u više od milion primeraka, knjiga Dok se kafa ne ohladi je vrlo brzo postala svetski izdavački fenomen.

Najprodavanije knjige godine Vulkan izdavaštva potražite na sajtu vulkani.rs ili u knjižarama Vulkan širom Srbije.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA