Vreme čitanja: oko 2 min.

Promocija knjige "Dijaspora u etru" Boban Kovačevića u RTS klubu

Vreme čitanja: oko 2 min.

O knjizi će govoriti: prof. dr Vladimir Grećić, Ekonomski fakultet, prof. dr Milivoje Pavlović, Fakultet za kulturu i medije, Dragan Inđić, odgovorni urednik RTS Izdavaštva i autor Boban Kovačević, novinar Programa za dijasporu RTS

  • 0
Knjiga knjige Foto: Pixabay

Knjiga "Dijaspora u etru - pozicioniranje i uloga Satelitskog programa Javnog medijskog servisa Srbije" Bobana Kovačevića, u izdanju RTS Izdavaštva, će biti predstavljena u sredu 24. maja 2023. godine u 18 časova, u RTS klubu (zgrada Radio Beograda, ulaz iz Svetogorske).

O knjizi će govoriti: prof. dr Vladimir Grećić, Ekonomski fakultet, prof. dr Milivoje Pavlović, Fakultet za kulturu i medije, Dragan Inđić, odgovorni urednik RTS Izdavaštva i autor Boban Kovačević, novinar Programa za dijasporu RTS.

O izdanju:

Knjiga dr Bobana Kovačevića "Dijaspora u etru" predstavlja sintezu opsežnog istraživačkog poduhvata o ulozi Satelitskog programa Javnog medijskog servisa Srbije, kao specifičnog i specijalizovanog programa namenjenog srpskoj dijaspori, koja je iz godine u godinu sve brojnija i izražava potrebu konzumiranja pravovremenih, proverenih i relevantnih informacija iz matične države, pa se takav Servis i nameće kao značajan most u povezivanju i održavanju svestranih odnosa i veza matice i njenih ljudi rasejanih širom sveta, u medisjkom i komunikološkom aspektu, ne zanemarujući i socijalno-ekonomsku dimenziju tih odnosa, na obostrano zadovoljstvo. Polazna premisa autora je da masovni medij, koji pripremaju i emituju sadržaje namenjene srpskom rasejanju, pomažu ljudima "tamo daleko" da ostvare sociološku i kulturološku vezu sa matičnom državom.

O autoru:

Boban Kovačević je novinar, ekonomista i doktor komunikoloških nauka. Rođen je u Beogradu, gde je pohađao osnovnu i srednju školu. Diplomirao menadžment u medijima i novinarstvo i završio master i doktorske studije komunikologije.

Zaposlen je od 1992. godine u Radio-televiziji Srbije. Urednik je u Programu za dijasporu. Karijeru je počeo u Beogradskom TV programu, pripremo i vodio spoljno-političku emisiju „24 časa u svetu“, „Vesti“, „Dnevnik“, „Most“, „Direktno“, „Srbija na vezi-dijaspora“, „Magazin Srbija na vezi“.

Dobitnik je međunarodnog priznanja Pupinova medalja za 2021. godinu, koju dodeljuje američko-srpska fondacija Mladen Selak. Dobitnik je i novinarska nagrade Zlatno pero 2015. srpskog kulturnog društva Štajerska skupnost iz Maribora, za novinarstvo i informisanje Srba u dijaspori. Član je Odbora za iseljeništvo Matice srpske.

Ova knjiga priređena je na osnovu teksta doktorske disertacije odbranjene pred komisijom u sastavu: mentor prof. dr Milivoje Pavlović, Fakultet za kulturu i medije, prof. dr Vladimir Grečić, Ekonomski fakultet u Beogradu i prof. dr Dragan Nikodijević, dekan Fakulteta za kulturu i medije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA