Vreme čitanja: oko 1 min.

Dragan Stojanović dobitnik nagrade "Isidora Sekulić"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novčanu nagradu dobitniku je uručio član Veća GO Savski venac Dejan Gerić, a Povelju i Plaketu članica opštinskog veća Ana Marinković

  • 0
Knjige Foto: Pixabay

Gradska opština Savski venac priredila je sinoć manifestaciju "Dani Isidore Sekulić" u Kući Kralja Petra na kojoj je svečano uručena nagrada "Isidora Sekulić" za 2022. godinu književniku Draganu Stojanoviću za knjigu "Tripl Dablin" objavljenu u izdanju izdavačke kuće Dosije-studio iz Beograda.

Novčanu nagradu dobitniku je uručio član Veća GO Savski venac Dejan Gerić, a Povelju i Plaketu članica opštinskog veća Ana Marinković.

Priznanje književnicima koje je dodelila opština Savski venac za uspešno književno delo ostvareno u žanrovima kojima se bavila Isidora Sekulić, a koje je napisano na srpskom jeziku i objavljeno u Srbiji tokom 2022. godine obuhvatilo je jednu nagradu za period protekle godine.

"Žiri Književne nagrade "Isidora Sekulić" u sastavu: Petar V. Arbutina (predsednik), Laura Barna i prof. dr Dobrivoje Stanojević saopštio je da je na konkurs pristiglo 43 književna dela, a jednoglasnom odlukom članova žirija nagrada koja nosi ime velike književnice pripala je zasluženom dobitniku" izjavio je Dejan Gerić.

Program je upriličen nastupom Muzičke škole "Davorin Jenko" čiji su predstavnici sve prisutne zabavili izvođenjem muzičkih numera na klaviru i violini.

Takođe, tokom svečanosti posetiocima su predstavljeni citati najznačajnijih Isidorinih dela.

Opština Savski venac neguje tradiciju sećanja na Isidoru Sekulić, jer kao što njena dela traju i trajaće vekovima, tako i ova književna nagrada postoji već 50 godina - rekao je tim povodom Gerić, izrazivši zadovoljstvo što se galeriji velikana koji su do sada osvajili ovu značajnu nagradu u srpskoj književnosti, svake godine pridruže autori koji svojim književnim profilom pokazuju da su dolični nagradi koja čuva spomen na izuzetan književni rad večne Isidore Sekulić.

Manifestacija traje dva dana, a tokom drugog dana, 23. juna 2023. godine s početkom u 18 časova biće održana "Isidorina čajanka" u okviru koje će se organizovati predstavljanje pobedničkog književnog dela i razgovor sa dobitnikom nagrade a u okviru projekta "Isidora nas sluša".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA