Vreme čitanja: oko 1 min.

"Kundera je ispred mnogih velikih imena svetske književnosti zbog dubine promišljanja"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čuveni pisac ostavio je veliki trag

  • 0
Milan Kundera Foto: Tanjug/AP/Nesvadba Frantisek/CTK

Milan Kundera (1929-2023) bio je istaknuti svetski pisac, jedan od najznačajnijih savremenih autora, rado čitan autor na ovim prostorima, ocenila je predstavnica izdavačke kuće Laguna Tanja Vučković.

"Kundera je ispred mnogih velikih imena svetske književnosti zbog dubine promišljanja i filozofskih visina koje njegovi romani istražuju u potrazi za ljudskom sudbinom", navela je Vučković Tanjugu.

Milan Kundera Foto: Tanjug/AP/(Jovan Dezort/CTK

Kako je najavila, Laguna će u naredne dve godine objaviti sedam Kunderinih knjiga za koje je nedavno kupila prava za objavljivanje, pa će se pred čitaocima ponovo naći romani "Šala", "Smešne ljubavi", "Oproštajni valcer", "Nepodnošljiva lakoća postojanja", "Besmrtnost" i "Praznik beznačajnosti".

Milan Kundera Foto: Tanjug/AP/Pavel Vacha/CTK

"Kao veliku ekskluzivu najavljujemo i objavljivanje eseja 'Un Occident kidnappe', prvi put na srpskom jeziku, esej koji je prvi put objavljen u francuskom časopisu 'Le Débat' 1983. godine, i razmatra sudbinu malih nacija, kao i Evrope", najavili su iz Lagune.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA