Vreme čitanja: oko 1 min.

Ljubivoju Ršumoviću uručena nagrada Žička hrisovulja

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ova nagrada je neka vrsta krune u mom stvaralaštvu i počastvovan sam, nagrađen što je primam baš na ovaj dan i baš na ovom mestu", rekao je Ršumović

  • 0
Ljubivoje Ršumović Foto: Vladimir Vasić/ATAImages

Proslavljenom pesniku Ljubivoju Ršumoviću je u trpezariji žičkog manastira uručena nagrada Žička hrisovulja, priznanje Žičkog duhovnog sabora, piše Politika.

Priznanje, na kojem je zapisano "za poeziju sa kojom su uzrastali mnogi naraštaji našeg detinjeg naroda" je književniku uručio Miloš Milišić, pomoćnik gradonačelnika Kraljeva.

Ljubivoje Ršumović Foto: Vladimir Vasić/ATAImages

"Nagrade gode čoveku jer su neka vrsta priznanice za ono što je čovek radio čitavog života. Danas je Preobraženje i ja razmišljam šta bi to meni kao stvaraocu mogao da bude sledeći korak posle ove nagrade. Možda da se okrenem nekoj vrsti duhovne fiskulture, da još ovo vremena koje mi je preostalo provedem u miru, ajde da turskom rečju kažem, u berićetu.

Ja i danas svako jutro napišem po jednu pesmu. Nisu to pesme za neku veliku hvalu, ali to je ta vrsta duhovne fiskulture koja me drži u kondiciji. Inače, ova nagrada je neka vrsta krune u mom stvaralaštvu i počastvovan sam, nagrađen što je primam baš na ovaj dan i baš na ovom mestu", rekao je Ršumović.

(Telegraf.rs/izvor: Politika/Miroljub Dugalić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA