≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Deci treba dati da što više čitaju, jer imaju do 30 posto veća postignuća i u školi i u životu"

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Važnost čitanja bajki je svima potpuno jasna, mogu da nabrojim preko 30 koristi od čitanja bajki ali za to nemamo vremena", rekao je pisac

  • 0
Najavljen 18. Kids fest, Uroš Petrović Foto: Mateja Stanisavljević/ATAImages

Narodna biblioteka Pirot je povodom početka školske godine organizovala druženje sa poznatim piscem Urošem Petrovićem, pišu pirotskevesti.rs.

On je u svom izlaganju napomenuo koliko je čitanje važno.

"Važnost čitanja bajki je svima potpuno jasna, mogu da nabrojim preko 30 koristi od čitanja bajki ali za to nemamo vremena. Inicijalna kapisla za pisanje bajki bila mi je izjava Alberta Ajnštajna koju sam ja video na internetu, što znači da nisam ni siguran da je on to rekao jer na internetu ima svašta, on je navodno rekao da , ako hoćete da vam dete bude inteligentno, čitajte mu bajke, ako hoćete da bude inteligentnije, čitajte mu još bajki. Ove dve najnovije knjige su bajke – "Prvih sedam” i obe su na vrhu top lista ne samo kod izdavača, nego i šire", rekao je Petrović i dodao:

"Deci treba dati da što više čitaju jer se ispostavilo da deca koja čitaju imaju do 30 posto veća postignuća i u školi i u životu. To je tako verovatno zato što su veštiji sa rečima, imaju bogatiji rečnik, čim su veštiji sa rečima onda su hrabriji na rečima i to će im jednog dana mnogo značiti, bez obzira čime su budu bavila", naveo je Petrović.

(Telegraf.rs/izvor: pirotskevesti.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA