Vreme čitanja: oko 1 min.

Turska knjıževnost na Beogradskom sajmu knjıga

Vreme čitanja: oko 1 min.

Turska će učestvovati na Beogradskom sajmu knjiga, koji će se održati od 21. do 29. oktobra 2023. godine, sa nacionalnim štandom koji je pripremilo Ministarstvo kulture i turizma Republike Turske

  • 0
Sajam knjiga Foto: Promo

Na nacionalnom štandu Turske, u cilju promocije turske kulture i književnosti i razvoja mogućnosti saradnje u oblasti izdavaštva, biće izložen 1501 rad, uključujući prestižne publikacije Ministarstva kulture i turizma ove zemlje, dela turske književnosti objavljena na stranim jezicima uz podršku TEDA projekta i aktuelne publikacije. Pored toga, kao podrška privatnim izdavačkim kućama, Ministarstvo kulture i turizma Republike Turske je napravilo modularne prostore na nacionalnom štandu gde izdavačke kuće mogu da izlažu svoje knjige i vode pregovore o autorskim pravima.

Projekat TEDA sprovodi Ministarstvo kulture i turizma Republike Turske od 2005. godine. U okviru projekta koji pruža finansijsku podršku za prevođenje i objavljivanje turskih književnih dela na stranim jezicima, do sada je podržano 3878 radova u 89 različitih zemalja i 63 različita jezika, a 3134 dela su do sada objavljena i pronašla su svoje čitaoce u svim krajevima sveta.

U okviru TEDA programa, pružena je podrška 19 izdavačkih kuća prijavljenih u Srbiji, prevod 82 dela, dela 57 turskih pisaca prevedeno je na srpski jezik, od čega je 66 dela objavljeno u Srbiji.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA