Vreme čitanja: oko 3 min.

Laguna na 66. Sajmu knjiga

Vreme čitanja: oko 3 min.

Na konferenciji za novinare u knjižari Delfi SKC 16. oktobra Laguna je predstavila svoje adute za predstojeći Sajam knjiga

  • 0
Laguna Foto: Promo/ Laguna

O novim izdanjima i hitovima koji očekuju čitaoce govorili su Dr Nele Karajlić, autor bestseler trilogije „Solunska 28“, i urednici u Laguni Srđan Krstić i Zoran Penevski.

Krstić je na početku predstavio kapitalno delo ekskluzivnog gosta Sajma knjiga Sajmona Sibaga Montefjorea „Svet – Porodična istorija“, koja predstavlja sveobuhvatnu istoriju sveta iz ugla porodice:

-Autor je bio veoma ambiciozan i želeo je da prikaže istoriju sveta kroz istoriju porodica. Morao je da pronađe zajednički motiv koji će da poveže sve ljude u istoriji, a porodica jeste nešto što nas vezuje. Obuhvata istoriju porodica od praistorijskog vremena koje samo pominje, pa od Sumera do Trampa i Obame, rata u Ukrajini.

Dr Nele Karajlić je završio svoju trilogiju „Solunska 28“ i u novoj knjizi koja je od danas pred čitaocima „Solunska 28 – O seksu, drogi i rokenrolu“ – donosi nam priču Milana Jankovića – rođenog na adresi iz naslova knjige – o tome kako je krvavi raspad Jugoslavije izbegnut zahvaljujući poverenju svih njenih naroda i narodnosti u rokenrol. Radnja završnice trilogije odvija se tokom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka:

-Ova knjiga govori o eksploziji pop kulture i o tome kako je rokenrol živeo u Beogradu osamdesetih godina, iz vizure mladog ambicioznog menadžera koji se rodio na Dorćolu na adresi Solunska 28, i koji je igrom slučaja dobio jedan fantastičan zadatak da napravi band kojim bi možda mogao da spasi Jugoslaviju. Ovo je priča o rokenrolu i priča o Jugoslaviji i njenom kraju ili njenom početku, zavisi od toga na koji način shvatite roman.

Laguna Foto: Promo/ Laguna

Prvi put na Sajmu knjiga Jelena Bačić Alimpić predstavlja slikovnicu za decu – „Kako je vila Mila dobila krila“. Urednik Penevski je otkrio da je tema ljubav između bake i unuke: „Ovo je zapravo jedna iskrena ispovest autorke, njena životna priča, pretočena u jednu bajkovitu slikovnicu.“

Penevski je skrenuo pažnju i na novu knjigu za decu Bojana Ljubenovića „Kiki i Cole – najbolji neprijatelji“, kao i na knjigu „Srećni princ“ Oskara Vajlda koju je Ana Grigorjev ilustrovala s velikom ljubavlju i sjajnim umećem.

Laguna je objavila i svoju prvu društvenu igru za odrasle – „Marš na Drinu“.

Veliki broj pisaca potpisivaće svoje knjige u Hali 1 na štandu Lagune.

Svi naslovi Lagune na Sajmu knjiga biće sniženi 15% (ili sa članskom kartom Kluba maksimalno 20%). Popust će se uvećavati u zavisnosti od broja knjiga, pa će tako za kupovinu 3–5 knjiga ići dodatnih 10%, za kupovinu 6–8 knjiga 15% i za kupovinu 9 i više važiće dodatnih 20% popusta. Na Laguninim štandovima u Halama 1 i 4 važiće i omiljene akcije čitalaca „3 za 499“ i „3 za 999“, a u Hali 4 i specijalna akcija na knjige sa oštećenjima.

Sajamski dani od 16. do 31. oktobra

Uporedo sa Sajmom knjiga, od 16. do 31. oktobra u svim knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca, na sajtovima laguna.rs i delfi.rs trajaće Sajamski dani tokom kojih će važiti veliki popusti. Popust na Lagunina izdanja iznosi 20%, a na knjige odabranih drugih izdavača i strane knjige 10%. Ukoliko se odlučite za kupovinu 3–5 knjiga, odobravamo dodatni popust od 10%, za kupovinu 6–8 knjiga popust od 15%, a ukoliko birate 9 ili više naslova, odobravamo dodatni popust od 20%.

Odličan gift program biće snižen za 15%.

Tradicionalne sajamske akcije 3 za 499 dinara i 3 za 999 dinara važiće tokom ove manifestacije na sajtu laguna.rs.

Uz svaku kupovinu pripremili smo i poklone.

Raspored potpisivanja pisaca i opširnije o hitovima Sajma knjiga pronaći ćete u nastavku.

Raspored potpisivanja knjiga, sajam knjiga Laguna Foto: Printscreen Word

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA