Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik UKS-a Miloš Janković u poseti Torontu: "Žrtvenik" i druge zbirke - dijaspori na dar

Vreme čitanja: oko 1 min.

Program gostovanja Miloša Jankovića obuhvata i njegovo prisustvo centralnoj proslavi jubileja, u subotu, 11. novembra, kada će biti potpisan Sporazum o saradnji između Udruženja književnika Srbije i Srpsko-kanadskog udruženja pisaca

  • 1
Predsednik UKS Miloš Janković u poseti Torontu Foto: Arhiva UKS

U okviru obeležavanja jubilarnih 45 godina od osnivanja Srpsko-kanadskog udruženja pisaca "Desanka Maksimović", Srpska nacionalna akademija u Kanadi je inicirala gostovanje Miloša Jankovića, predsednika Udruženja književnika Srbije i pesnika sa blizu sto objavljenih zbirki.

Ovo Književno veče, održano 9. novembra u sali Srpske nacionalne akademije u Torontu, koju su naši sunarodnici ispunili do poslednjeg mesta, bila je prilika da se publika upozna sa Jankovićevim, pre svega, pesničkim, delom i stvaralaštvom. Književnoj večeri su prisustvovali i Nebojša Tatomir, konzul Republike Srbije u Kanadi i Žarko Brestovac, predsednik Srpsko-kanadske Akademije.

Program gostovanja Miloša Jankovića obuhvata i njegovo prisustvo centralnoj proslavi jubileja, u subotu, 11. novembra, kada će biti potpisan Sporazum o saradnji između Udruženja književnika Srbije i Srpsko-kanadskog udruženja pisaca, čime se stvaraju i formalni uslovi za institucionalno proširenje dalje saradnje, pre svega za prezentaciju i afirmaciju srpske književnosti i za čuvanje i negovanje našeg ćiriličkog pisma i jezika u Kanadi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lala

    10. novembar 2023 | 11:56

    Ne zaboravite da u Torontu zivi puno Madzara, Hrvata, Bosnjaka, Albanaca.....koji imaju drzavljanstvo Srbije. I njima treba ponuditi saradnju. Da ostanemo ravnopravni i jedinstveni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA