Vreme čitanja: oko 1 min.

Milica Špadijer dobitnica nagrade "Lenkin prsten"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Žiri u kome su bili Zoran Đerić, Dragana V. Todoreskov i Biljana Puškar odluku je doneo jednoglasno, a svečanost dodele nagrade biće održana 18. novembra u Srbobranu

  • 0
Knjiga knjige Foto: Pixabay

Nagradu za najbolju ljubavnu pesmu 2023. godine "Lenkin prsten" dobila je pesma "Ljubav” Milice Špadijer, pesnikinje iz Beograda, saopštili su danas organizatori.

Žiri u kome su bili Zoran Đerić, Dragana V. Todoreskov i Biljana Puškar odluku je doneo jednoglasno, a svečanost dodele nagrade biće održana 18. novembra u Srbobranu, kaže se u saopštenju.

U konkurenciji su bile pesme ljubavne tematike, objavljene u periodici, odnosno u posebnim knjigama, od novembra 2022. do novembra 2023, a "Ljubav" Špadijer je izašla u Letopisu Matice srpske oktobra 2023. godine.

U saopštenju se ocenjuje da je pesma "Ljubav" "napisana u duhu narodnih, lirskih, ljubavnih pesama", a "osećanje se iskazuje posredno i diskretno, u slikama i alegorijski, ljubav je samo nagoveštena, tek se naslućuje".

"Špadijer je savremena srpska pesnikinja, koja namerno podražava pomenute narodne oblike forme, pa i lirske žanrove, kako bi u njih smestila reflekse ličnog i intimnog sveta, ali ukazujući i na univerzalna, svevremena pitanja, htenja, raspoloženja i osećanja", kaže se u saopštenju.

Špadijer je objavila zbirke poezije "Šar-planina” i "Novo groblje”, dobitnica je nagrade "Mladi Dis” za 2019. godinu, članica je Udruženja novinara Srbije i trenutno uređuje časopis Mali Politikin Zabavnik.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA