Vreme čitanja: oko 1 min.

Donesite knjige koje ste pročitali i razmenite za neke nove, 10 godina festivala "Čitam Čitaš"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na Vračaru ovog vikenda nesvakidašnja akcija

  • 0
Knjiga, knjige, književnost, čitanje Foto: Pixabay

Vračar će se ovog vikenda pretvoriti u mesto na kome se slavi čitanje, razgovara o knjizi, razmenjuju preporuke o pročitanim delima. Zvuči pomalo štreberski, ali organizatori ustvari obećavaju zabavu i pozivaju vas da im se pridružite u humanom kafiću ,,Zvuci srca", u Čuburskoj 12, u petak 24. i subotu 25. novembra.

- Obeležićemo jubilej - 10 godina od prvog Festivala knjige ČitamЧиташ na pravi način – trampom knjiga, radionicama, čitanjem i razmenom utisaka. Kao i prethodnih godina, ulaz na festival je besplatan, a otvaranje je zakazano je za petak u 16h. Posetioci će sve do 19.00 moći međusobno da razmenjuju knjige, kao i u subotu od 13h do 18h – kažu organizatori.

Prema njenim rečima posetioce tokom oba dana očekuju brojne aktivnosti koje u fokusu imaju knjigu:

- Kaligraf Milan Drobnjak ispisivaće perom i mastilom vaše omiljene citate, a izložba knjige ,,Vremeplov" podsetiće na dosadašnje aktivnosti. Ljubitelji društvenih mreža i selfija će imati priliku da nam napišu zašto čitaju i slikaju se sa našim već dobro poznatim ČitamЧиташ oblakom. Naša ,,zimnica" sa preporukama za čitanje naći će se na policama. U okviru trampe knjiga aktuelna je i akcija ,,Pisci svojim čitaocima - posvete autora". Domaći pisci su u svojim knjigama ostavljali posvete upućene baš budućim pronalazačima našeg festivala.

Drugog dana festivala biće organizovana i dečija radionica ,,Čitam-Crtam" u kojoj će se mališanima čitati odlomci iz dečijih knjiga, analizirati glavne poruke, a zatim će oni zajedno crtati svoje omiljene junake i ilustrovati bajke.

- Već tradicionalno imamo i foto-konkurs, koji ove godine sprovodimo preko društvenih mreža, tačnije instagrama. Pozvali smo sve da naprave fotografiju inspirisanu odlomkom iz neke knjige, a pobednika ćemo proglasiti tog dana u 15 h. Prva tri mesta osvojiće izlete u Budimpeštu i Temišvar, kao i karte za turu Podzemni Beograd – obećavaju organizatori.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA