Vreme čitanja: oko 1 min.

Priča o ljudskosti u najekstremnijim uslovima - o romanu "Severne vode" 1. decembra

A. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sto šesta tribina Laguninog književnog kluba biće održana u petak 1. decembra od 18 sati u knjižari Delfi u SKC-u. O knjizi "Severne vode" Ijana Makgvajera razgovaraćemo sa prevodiocem knjige Goranom Skrobonjom, i piscem i novinarom Stefanom Markovićem

  • 0
Laguna Foto: Promo/ Laguna

Sa divljim, nezaustavljivim zamahom i duhom crnjim od najcrnje noći, Makgvajer plete izvanrednu priču o ljudskosti u najekstremnijim uslovima.

Henri Draks je harpundžija na "Dobrovoljcu", koji se zaputio iz Jorkšira u bogate vode arktičkog kruga. Na brodu je takođe, prvi put, Patrik Samner, nekadašnji vojni hirurg upropašćenog ugleda, bez novca i bez bolje prilike od toga da plovi kao brodski lekar na nasilnom, prljavom i zlehudom putovanju.

U Indiji, za vreme opsade Delhija, Samner je mislio da je iskusio samo dno. Nadao se privremenom predahu na "Dobrovoljcu", ali sa Draksom u posadi ispostavlja se da je odmor nemoguć. Otkriće zločina u spremištu broda pokreće Samnera da nešto preduzme. I dok se odvija sukob između dva čoveka u ledenoj tami arktičke zime, postavlja se sudbonosno pitanje: ko će preživeti do proleća?

Knjiga "Severne vode" Ijana Makgvajera na popustu je 30% do 1. decembra u Laguninim klubovima čitalaca, Delfi knjižarama i na sajtu laguna.rs.

Dobro došli!

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA