Vreme čitanja: oko 1 min.

Švedski bestseler br. 1 "Vatra i led" u Vulkan izdavaštvu

A. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Drugi deo serijala o Avgustu Strindbergu

  • 0
Vulkan izdavaštvo Foto: Promo

Sve što volite u skandinavskim kriminalističkim romanima pronaći ćete u novom trileru Kristine Olson Vatra i led, u kom je i te kako prepoznatljiv stil popularne švedske spisateljice u građenju neizvesnosti i stvaranju atmosfere, ali postoji nešto novo i osvežavajuće, a to nisu samo slani morski vetrovi. Neko u uspavanom gradiću Hovenesetu krije zaista mračne tajne.

Zima je duga i hladna. U malom gradu na zapadnoj obali južne Švedske sa crvenim drvenim kućama okruženim prirodom živi tek dvesta stanovnika. Među njima je i Avgust Strindberg.

Pet meseci nakon turbulentnih događaja konačno može da odahne. Srećniji je nego ikada. Njegova prodavnica uspešno posluje i, što je još važnije, ponovo je zaljubljen. Sve izgleda savršeno. Međutim, život u primorskom mestašcetu uzbudljiviji je nego što je bivši stanovnik glavnog grada zamišljao.

Jedne ledene januarske noći, zimska idila biće poljuljana ogromnim požarom koji uništava dve kuće na vodi. Jedna je Avgustova, a druga pripada Akselu Enbomu, starijem čoveku koji je čitav život proveo u Hovenesetu. Inspektorka Marija Martinson nema lak zadatak sa istragom, koja se proširila i sada obuhvata i ubistvo.

Istovremeno, opasnost se približava i iz potpuno drugog pravca. Uskoro ni Marija ni Avgust neće biti sigurni.

Kristina Olson, rođena 1979. godine, radila je u Ministarstvu spoljnih poslova i odbrane Švedske, u policiji i kao ekspert za terorizam u OEBS-u. Svoj međunarodni prodor ostvarila je serijalom trilera o istražiteljki Fredriki Bergman.

Zadivljujući kriminalistički roman Vatra i led dostupan je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA