Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić: "Razgovaramo o novoj zgradi Narodne biblioteke Srbije i "Stupici""

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako je naveo predsednik Srbije, potrebno je da se reše neki problemi

  • 56
Niš Aleksandar Vučić i  Ilham Alijev Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da razgovara sa upravnikom Narodne biblioteke Vladimirom Pištalom o novoj zgradi, na istorijskom mestu, ali da je tu potrebno da se reše neki problemi.

"Razgovarali smo sa Pištalom, toliko toga se gradi u Beogradu, što se tiče Narodne biblioteke imamo bezbroj problema, moramo da rešimo sa SPC jer je bila molba patrijarha Irineja da bude urađen patrijaršijski dodatak, sveukupno biblioteka Srpske crkve. Moramo da rešimo ta pitanja, pa smo rešili da idemo na ono što bi bilo istorijsko nasleđe i istorijska pravda da se na tom mestu gradi", rekao je Vučić na TV Hepi.

Predsednik je dodao da je danas bio i u Stupici, sceni JDP koja ne radi godinama, (a gde je rekonstrukcija i obnova u toku), da je pitao ljude i kakvo je stanje sa opremom.

"Hajde da obnovimo i to, napisali smo da će biti potrebno 11,12 miliona ali biće i 22 i to sve tako ide", rekao je predsednik i naglasio da nije problem obnova, rekonstrukcija, oprema, već to što je za sve potrebno vreme.

Podsetio je koliko je urađeno u oblasti zdravstva, od Kliničkog centra Srbije, KC Niš, pa zdravstvenog centra u Vranju gde je ostalo još samo dečje odeljenje, pa Prokuplje gde će biti velelepni zdravstveni centar, do Loznice i Kikinde i KC Vojvodine.

Dodao je da je i pored toga ostalo još mesta u koja nisu stigli poput Smederevske Palanke, Jagodine ...

"Da li je bio i da li se nekada tako gradilo, nije, to nam je omogućila stopa rasta", rekao je predsednik i dodao da nema primedbu ni na cenu ruskog gasa, da je sve to država obezbedila kao i to da u skladištima imamo 700 mliona kubnih metara gasa.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aca

    12. decembar 2023 | 09:32

    Vučićev angažman na polju kulture i obrazovanja stvara pozitivan ton za razvoj naše zajednice.

  • aca

    12. decembar 2023 | 09:47

    Ova vest o razgovorima vezanim za 'Stupicu' i novu zgradu Narodne biblioteke potvrđuje posvećenost očuvanju kulturnog identiteta Srbije.

  • Mile

    12. decembar 2023 | 09:45

    Oduševljen sam što se razmatra izgradnja nove zgrade Narodne biblioteke. To će biti prostor koji će odražavati bogatstvo naše kulturne tradicije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA