Vreme čitanja: oko 1 min.

Roman o ljubavi, slobodi i samootkrivanju "Šekspir u Parizu" Lorence Đentile u prodaji

A. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Postoje male slobode koje nas zauvek menjaju

  • 1
Vulkan izdavaštvo Foto: Promo/ Vulkan izdavaštvo

Vulkan izdavaštvo objavilo je knjigu Šekspir u Parizu, inspirativnu i zabavnu priču sa neodoljivom heroinom Olivom. Roman otvara ključno pitanje: da li da ostanemo verni onome što drugi očekuju od nas ili pak sebi samima?

Ovo je priča svih nas, sa stranica udahnuti mirise toplih kroasana i cveća koji se šire pariskim ulicama, nad kojim ćete zamisliti živopisne četvrti, doživeti mnoga raspoloženja i osetiti kako onaj osećaj večitog nezadovoljstva polako nestaje.

Drugi o tridesetogodišnjoj Olivi znaju samo da je uvek besprekorno stilizovana, da ima siguran posao, živi sa roditeljima u predgrađu i da se uskoro udaje za prezgodnog i uspešnog Bernarda. Niko ne bi ni pomislio da ona pati od nesanice i da ponekad duboko u sebi oseća nepremostivu prazninu.

Kada joj njena harizmatična i ekscentrična tetka Vivijen, od koje godinama nije bilo ni traga ni glasa, pošalje kartu za Pariz, Oliva bez mnogo oklevanja kreće na put. Međutim, dok ispred čuvene knjižare Šekspir i družina uzaludno čeka tetku, shvata da možda postoji svet sasvim drugačiji od onog na koji je navikla. Komplikovaniji ali istovremeno jednostavniji, u kojem je moguće juriti snove i flamingose, družiti se sa boemima i piti vino na obali Sene sa filozofom beskućnikom. Svet u kojem će prigrliti život umesto da se drži na distanci, čak i kada boli.

Kraj knjige Šekspir u Parizu je, istina, novi početak. Trenutak kada ćemo shvatiti da je vreme da se ogolimo pred nama samima i krenemo novim putem, ili se pak osmeliti da otvorenog srca upijemo svu lepotu života bez uslovljavanja.

Bestseler koji je osvojio srca čitalaca Šekspir u Parizu dostupan je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    17. januar 2024 | 22:59

    Baš sam pre 2 dana kupila ovu knjigu. Malo pozitivnosti neće da škodi :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA