Vreme čitanja: oko 1 min.

Polaganjem cveća na grobu Mike Antića obeležena godišnjica rođenja velikog pesnika

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Poezija Mike Antića je identitetski utkana u biće Novog Sada, ona je izraz nas samih, naših snova i karaktera", naveo je Dalibor Rožić, član Gradskog veća za kulturu

  • 0

Povodom godišnjice rođenja pesnika, novinara, publiciste i filmskog stvaraoca Miroslava Mike Antića, a u okviru manifestacije „Antićevi dani'', delegacija Grada Novog Sada položila je cveće na grob novosadskog velikana. Delegaciju su činili Dalibor Rožić, član Gradskog veća za kulturu i Sunčica Marković, pomoćnik direktora Kulturnog centra Novog Sada.

- Poezija Mike Antića je identitetski utkana u biće Novog Sada, ona je izraz nas samih, naših snova i karaktera. Iako Mika već 38 godina nije sa nama, njegova poezija nastavlja da živi i svaki put se iznova iščitava. Stvaralašto ovog svestranog umetnika, osobenog životnog i stvaralačkog stila, boema i raskošnog sanjara i danas je zanimljiva i primamljiva mladim generacijama i trajna je inspiracija umetnicima. Negujući „Antićeve dane“ sećamo se njegovog lika i dela, te poetske čarolije jednog večitog mladića koji je svojim umetničkim radom ostavio neizbrisiv trag – rekao je Rožić.

Manifestacija „Antićevi dani", koju je pokrenuo i organizuje Kulturni centar Grada, počela je 11. marta, a održava se do 18. marta na više lokacija u Novom Sadu. Centralni događaj ove manifestacije se održava 14. marta, na Mikin rođendan, a program je dostupan na sajtu Kulturnog centra Novog Sada putem linka https://www.kcns.org.rs/vest/17-anticevi-dani-od-11-do-18-marta/ .

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA