Vreme čitanja: oko 2 min.

SVETSKI DAN KNJIGE: Concentrix Balkan donirao knjige bibliotekama širom Srbije

A. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Predstavništvo vodeće svetske kompanije za korisničko iskustvo (CX), rešenja i tehnologije, Concentrix Balkan, obeležava Svetski dan knjiga darivanjem lokalnih biblioteka širom regiona

  • 0
Concentrix Svetski dan knjige Foto: Promo/ Maša Protrka

Na deset lokacija širom Balkana, zaposleni su se udružili i prikupili knjige sa ciljem da doprinesu podizanju svesti o važnosti kulture čitanja.

Oliver Derler, Managing Director Concentrix Balkan, ističe da napredak pojedinca zavisi od toga koliko deli sa ljudima oko sebe, te da je posebno ponosan što su tu činjenicu prepoznale i njegove kolege.

-Više od 2000 zaposlenih u Concentrix Balkan shvatilo je važnost ove inicijative i veoma sam ponosan na svoje kolege tj. game-changers, kako ih interno zovemo. Pokazali su da podići igru na viši nivo ne znači samo biti dobar u poslu, već i prepoznati potrebe zajednice kojoj pripadaš - napominje Derler i dodaje:

-U svakoj državi u kojoj poslujemo, trudimo se da budemo aktivan član zajednice i rado organizujemo najrazličitije moguće akcije. Svesni smo da je ovo simboličan doprinos, ali je ujedno i samo jedan od načina na koji želimo da doprinesemo društvu.

Beogradska kancelarija, Concentrix Srbija, pridružila se akciji "Knjiga solidarnosti". Mihailo Šćepanović, urednik "Knjiga solidarnosti", ističe da su ovakve akcije od velikog značaja, naročito u vremenu kada su savremene tehnologije prilično potisnule knjige:

-Inicijativa "Knjiga solidarnosti" traje već 52 godine i svojim akcijama, a naročito u ruralnim sredinama, svedoči da želja i potreba za knjigama i dalje postoje. Zato smo veoma zahvalni zaposlenima Concentrix Srbija što su prepoznali značaj ove inicijative i donirali knjige OŠ "Vuk Karadžić" iz Knjaževca. Želimo im puno uspeha u daljem plemenitom radu i nadamo se da je ovo samo početak našeg prijateljstva.

Game-changers iz Concentrix Srbija donirale su najrazličitije žanrove, pa će fond školske biblioteke u Knjaževcu biti bogatiji literaturom za najmlađe, ali i klasicima, naučnom fantastikom i stripovima:

-U našoj industriji su jezik i reči od primarnog značaja i vrlo smo svesni koliko je važno svakodnevno čitati. Osim što je svojevrsna vežba za mozak, čitanje može da nas motiviše i podstakne našu kreativnost, a mi kao kompanija imamo veliku odgovornost da, makar malo, doprinesemo stvaranju edukovane i maštovite zajednice - istakla je Miljana Stanković Site Director Concentrix Srbija.

Concentrix je vodeća svetska kompanija za korisničko iskustvo (CX), rešenja i tehnologije. Posluje u više od 70 zemalja sveta, na šest kontinenata i više od 500 lokacija, a preko 440.000 game-changers svakodnevno razvijaju iskustva koja definišu globalne brendove. Oni kreiraju rešenja za najveće svetske brendove u svim ključnim industrijama uključujući tehnologiju, potrošačku elektroniku, maloprodaju, putovanja, e-trgovinu, bankarstvo, finansijske usluge, osiguranje, zdravstvo, komunikacije i medije, automobilsku industriju, energetiku i javni sektor. U zemljama Balkana fokusirani su na pružanje korisničke podrške na nemačkom jeziku.

Više informacija o Concentrix Srbija pronađite na: webhelpserbia.com.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA