• 0

Počinje online festival demo bendova: Svirajte, snimajte se i osvojite demo album u izdanju PGP RTS

Bendovi imaju jednostavan, ali krativan zadatak - da organizatorima pošalju snimak jedne AUTORSKE pesme, zabeležen mobilnim telefonom - U JEDNOM KADRU

  • 0

Budućnost umetnosti je, u to nema sumnje, sinergija između različitih medija. Muzika, tako, ne bi bila ista da nema kreativnih video spotova koji se, danas, uglavnom gledaju putem mobilnih telefona. Upravo to je bio podsticaj za pokretanje jedinstvenog i originalnog off&online takmičenje autorskih bendova - MOBIL DEMO FEST!

Reč je o online takmičenju u kojem mogu da učestvuju svi mladi bendovi koji do sada nemaju objavljen muzički materijal. Ovakav koncept festivala, koji povezuje audio i vizuelnu umetnost i istovremeno podstiče kreativnost u njenim različlitim oblicima, do sada nije realizovan na ovim prostorima, a predstavlja podršku i pruža priliku mladim autorima koji nemaju drugih načina da dođu do takozvanih mainstream medija, odnosno da promovišu svoju umetnost na kvalitetan i profesionalan način.

Bendovi imaju jednostavan, ali krativan zadatak - da organizatorima pošalju snimak jedne AUTORSKE pesme, zabeležen mobilnim telefonom - U JEDNOM KADRU.

Mobil Demo Fest

Foto: Promo

Konkurs traje do 10. avgusta, a o najboljim bendovima odlučivaće publika, fanovi bendova i čitaoci portala Headliner.rs, zajedno sa stručnim žirijem koji će činiti predstavnici organizatora, uspešni muzičari, kao i stručnjaci iz oblasti audio-vizuelne umetnosti.

Za finalni deo takmičenja MOBIL DEMO FEST biće odabrano pet bendova koji će se potom uživo predstaviti žiriju i publici, a njihovi spotovi biće objavljeni i na portalu Telegraf.rs, gde će i čitaoci našeg portala takođe moći da glasaju i biraju pobednika.

Pobednički bend dobiće priliku da snimi prvi samostalni autorski album u izdanju PGP RTS, dok će svih pet bendova koji budu nastupili u finalu biti zastupljeni sa po dve pesme na kompilacijskom izdanju koje će objaviti Headliner.rs, na čijem portalu možete pronaći sve podatke o konkursu, načinu prijavljivanja i propozicijama.

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima