≫ 

Majkl Džekson nas je napustio pre tačno 10 godina: Kontroverze o kralju popa i danas žive

"Kralj popa" ostavio je iza sebe mnoge "repove", a zarađuje i kao mrtav

  • 3
Majkl Džekson Foto: AP/Tanjug

Majkl Džekson umro je na današnji dan 2009. godine, u svom krevetu, nakon što je uzeo preveliku dozu propofola koji nije smeo da ima kod sebe. Imao je 50 godina.

"Kralj popa" ostavio je iza sebe mnoge "repove" i dalje izaziva kontroverze. A zarađuje i kao mrtav.

I deset godina posle njegove smrti i dalje se priča o tome kakav je on, zapravo, bio, zašto je pošto-poto želeo da pobeli kožu, šta se dogodilo u njegovoj čuvenoj "Nedođiji", da li je istina da je seksualno uznemiravao decu...

Velike kontroverze i polemiku izazvao je dokumentarni film o mračnoj strani Majkla Džeksona, pod nazivom: "Leaving Neverland: Michael Jackson and Me". U njemu, Vejd Robson i Džejms Sejfčak, sada odrasli ljudi, govore o tome kako ih je Džekson seksualno iskorišćavao dok su bili dečaci.

Kritičari su za taj film rekli da je ne dokumentarac već pravi horor!

"Dva dečaka koja su postala Džeksonovi "posebni drugari" preživela su, u najmanju ruku, pakao", samo je jedna od kritika filma.

Ispovesti dvojice zlostavljanih dečaka, koji su sada već odrasli ljudi, bile su toliko potresne i detaljne, da su organizatori festivala u hodnik ispred bioskopske sale postavili psihologe i savetnike za žrtve zlostavljanja, za slučaj da nekome od publike treba pomoć.

Između ostalog, oni su rekli da je Majkl Džekson seks "plaćao" nakitom i drugim poklonima, i da je sa jednim od njih upriličio i navodno venčanje na svom ranču, po kojem je film i nazvan.

Robson, koji je u međuvremenu postao poznati koreograf, do detalja je opisao kako ga je Džekson terao da se skine go i postavi na sve četiri, a zatim masturbirao pored njega. Robson, i Sejfčak zlostavljanje su trpeli od sedme do 14. godine života. Posle toga su postali "prestari" za Džeksona.

Posle emitovanja filma, porodica Majkla Džeksona podnela je tužbeni zahtev i zatražila odštetu od čak 100 miliona dolara.

Ovo, nažalost, nisu jedine priče i svedočenja o nastranom ponašanju Majkla Džeksona, nesumnjivo jednim od najvećih muzičkih talenata i muzičara (pevača) svih vremena.

Žalosno je to što je njegov celokupni muzički opus, spektakularne pesme koji su postali vanvremenski hitovi, "pao" u senku ovakvih optužbi i svedočenja o seksualnom iskorišćavanju maloletnika.

Ocrnili su ga čak i kum njegove dece i bivša zaposlena u "Nedođiji".

Majklov prijatelj i kum njegove dece, glumac Mark Lester, ispričao je jednom prilikom da je Džekson nedeljama pred smrt pio šest boca vina dnevno.

Edrijen Mekmanus, nekadašnja kućna pomoćnica u "Nedođiji", imanju u Kaliforniji, koje je bilo u vlasništvu Majkla Džeksona, ispričala je jednom prilikom da je tokom 90-ih godina dva puta pronalazila "Kralja popa", klinički mrtvog, potpuno paralisanog i predoziranog lekovima.

Majkl nije bio pop heroj, već osoba sa mnogo problema u glavi, depresivni narkoman, manipulator poremećenog i demonskog uma. I dan danas imam košmare jer sanjam tu prokletu Nedođiju - rekla je nekadašnja kućna pomoćnica Majkla Džeksona.

Autopsijom je utvrđeno da je Džekson bio "hodajuća apoteka", da je dnevno gutao najmanje po šaku lekova, i da je bilo pitanje vremena kada bi mu srce samo otkazalo od takvog života.

"Kralj popa", kako su ga zvali (i dalje ga zovu), ostavio je za sobom troje dece, Majkla "Princa", Paris i Princa, čiji je nadimak "Ćebence". Prvo dvoje dece dobio je iz braka sa medicinskom sestrom Deborom Rou, dok identitet surogat-majke koja je rodila mlađeg sina nikada nije otkrio.

Ipak, Džeksona ne pamtimo (samo) po njegovoj mračnoj strani, već i po fenomenalnoj muzici i hitovima.

VIDEO: Šta će biti sa ozloglašenim imanjem Majkla Džeksona?

(Telegraf.rs/Mondo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ptica Trkačica

    25. jun 2019 | 11:37

    Ne verujem u sve ove priče. Više verujem da su ga Amerikanci namerno hteli izvrgnu ruglu. Da vidite samo jedan spot koji je snimljen 80-tih, a možda i nije tih godina, ali nema veze. Svakako ga nađite na YouTube. Njega su proganjale sekte. On je u spotu na njegovom automobilu sektaške simbole na staklu pisao. Nekome je za cilj da njega stavi na stub srama. Zato u ove priče ne verujem.

  • Vreme

    25. jun 2019 | 10:58

    Zar vec toliko ima 😱. Ostari i ja. 🤦‍♂️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA