Novina na Nišvilu: Hip-hop stejdž, a na njemu Erik Bob, TBF, Marčelo, Ajs Nigrutin i - Stereo Banana

Uz mnoštvo mladih kvalitetnih niških rep sastava, nišvilske boje braniće i sve popularniji dvojac "Stereo Banana"

  • 0

Na predstojećem, 25. izdanju "Nišville" džez festivalu od 8. do 11. avgustam prvi put će biti hip hop bina s popularnim domaćim, regionalnim i inostranim rep izvođačima.

"Hip Hop stage" biće postavljena na lokaciji "Midnight Jaždance" bine na severnom bedemu niške Tvrđave pored nekadašnjih umetničkih ateljea, a uz poznate “hedlajnere” nastupiće i mlade snage niške i beogradske rep scene koji u svom muzičkom izrazu prezentuju fuziju repa s džezom, funkom, soulom, rokom i srodnim muzičkim pravcima.

Kao najveću zvezdu na hip hop bini organizatori najavljuju Erika Boba, bubnjara i perkusionistu čuvenog američkog sastava "Cypreš Hill", koji već godinama ima vrlo zapaženu solo karijeru.

Nastupiće i regionalni rep sastav TBF iz Splita, a tu je i najreprezentativniji predstavnik modernog srpskog krosover (hip hop/džez/fank/soul) izraza Marko Šelić – Marčelo sa ekipom vrhunskih muzičara poznatijim kao "Napet Quintet".

Uz mnoštvo mladih kvalitetnih niških rep sastava, nišvilske boje braniće i sve popularniji dvojac "Stereo Banana" sa svojim energičnim i autentičnim nastupom, a tu su i nadasve duhoviti i improvizatorski nepredvidivi Ajs Nigrutin i "Thimbe", koji pored bazičnog sastava "Bad Copy" već godinama imaju zapažene solo karijere i vrlo često nastupaju u tandemu.

Ulaz na Hip Hop stage je besplatan.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA