≫ 

Duet Lane Janković i Frana Peree izazvao stojeću ovaciju u Kolarcu (VIDEO)

Ćerka pevačice Goce Stojićević i Markos iz "Seranovih" oduševili publiku

  • 0
Foto: YouTube/Fran Perea

Koncert španskog glumca i pevača Frana Peree, u okviru projekta Viaja la palabra ("Reč putuje"), nedavno je održan u punoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu.

Fran Perea je multidisciplinarni umetnik - glumac i kantautor iz Španije, koji je igrao ulogu Markosa u globalno popularnoj TV seriji “Seranovi”, koja je u Srbiji doživela ogroman uspeh, što je i dovelo i do njihove posete našoj zemlji ove i prošle godine.

Foto: YouTube/Fran Perea

"Viaja la palabra" je projekat koji je osmišljen tako da na multimedijalni način, audio-vizuelnim efektima, kao i CD-om i knjigom, predstavi jednu priču u cilju razmene kultura i širenja španskog jezika. Ova inicijativa se rodila iz činjenice da je u više evropskih zemalja, baš zbog uspeha "Seranovih", ali i mnogih drugih, španski jezik doživeo ekspanziju, izazvavši interesovanje za špansku kulturu.

Ranije ove godine, uz saradnju sa Institutom Servantes i APES-om (Udruženjem profesora španskog jezika u Srbiji), organizovana je poseta Frana Peree i njegove ekipe sa dva koncerta u Srbiji - jednim u Novom Sadu i jednim u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu.

Foto: YouTube/Fran Perea

Na koncertima je, pored ostalih članova projekta "Viaja la palabra", Frana pratio i klavijaturista i glumac Viktor Elijas, koji je glumio Markosovog mlađeg brata Giljea u "Seranovima".

Publika je posebno oduševljenje doživela kad je na scenu Kolarca, kao gost iznenađenja, stupila i srpska pevačica Lana Janković, ćerka pevačice Goce Stojićević, i sa Franom otpevala pesmu “Caballito de mar”, delom na srpskom i delom na španskom jeziku, originalno snimljenu sa španskom pevačicom Rozalen.

Foto: YouTube/Fran Perea

- Obožavaocima “Seranovih” i svakom ko bar malo poznaje karijeru, delo i senzibilitet ovog čoveka, jasno je kolika je bila čast, zadovoljstvo i sreća učestvovati i biti deo ovakvog projekta, a onima koji nisu upućeni, sve će postati jasno kroz ovaj video. Nadamo se da ćete i vi deliti dalje i tako dati priliku da zajedno širimo kulturu, lepe emocije i umetnost u svom najčistijem obliku! Neizmerno hvala na ovim trenucima! Mil gracias por estos momentos increíbles! - napisala je Lana na svojim profilima na društvenim mrežama.

Pogledajte njihov nastup:

(Dušan Veselinović/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA