• 0

"Neozbiljni pesimisti" vam otkrivaju delić "Sudbine"

Pesimisti su spot za "Sudbinu" snimali nedavno u srcu Sombora u veseloj kafanskoj atmosferi

  • 0

Antiglobal etno pankeri Neozbiljni pesimisti snimili su ovog leta spot za pesmu "Sudbina" koji će uskoro prethoditi izlasku novog albuma "Pametovanje iz provincije", planiranom za početak oktobra.

Pesimisti su spot za "Sudbinu" snimali nedavno u srcu Sombora, u kafeu "Dalmatinski podrum" koji je trebalo da dočara veselu kafansku atmosferu, dok se u scenama u kamionu kao glavni glumac pojavljuje klavijaturista i harmonikaš benda Alen Marković.

Kao svojevrsni teaser spota možete pogledati delić atmosfere sa snimanja:

- "Sudbina ili tri tajkuna Srbija" je vesela pesma sa tekstom koji je dosta mračan, jer oslikava našu sadašnjost i prošlost, ali nadamo se da neće biti budućnost. Tekst je veoma filmičan, pa spot prati tekst, odnosno događaj koji se opisuje" - otkriva frontmen "Neozbiljnih pesimista" Igor Olujić.

Neozbiljni pesimisti

Snimanje novog spota "Pesimista"/Foto: Miroslav Majstorović

Album "Pametovanje iz provincije", kog će na CD-u i digitalnim platformama objaviti Long Play, već su najavili vizuelno upečatljivi spotovi za angažovane pesme "Kao da nema", u kome se pojavljuje somborski dečiji hor "Šareni vokali", i "Bežim iz bende" u kome Neozbiljnim pesimistima gostuje frontmen Brkova Šemso (Shamso) 69.

Neozbiljni pesimisti

"Neozbiljni pesimisti"/Foto: Bojan Đurišić

"Neozbiljni pesimisti" su osmočlani bend iz Sombora koji je svoju veselu muziku sa gorkim tekstovima već zabaležio na dva albuma, ''Neka bude što biti ne može'' (2010) i "Omladinci kud’ ste pošli" (2012), a njihova pesma "Idemo (Napred, Srbijo)" bila je zvanična navijačka himna reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u vaterpolu 2016. godine u Beogradu.

Neozbiljni pesimisti

"Neozbiljni pesimisti"/Foto: Bojan Đurišić

Nastupali su u Poljskoj, Grčkoj, Francuskoj, Austiji, Bugarskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Slovačkoj, Švajcarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj i na svim značajnijim festivalima u Srbiji.

Neozbiljni pesimisti

"Neozbiljni pesimisti"/Foto: Bojan Đurišić

Neozbiljni pesimisti

"Neozbiljni pesimisti"/Foto: Miroslav Majstorović

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima