Dr Nele Karajlić o smrti Farisa Arapovića: Jednog dana ćemo svi gore napraviti "Zabranjeno pušenje"

Danas je odjeknula vest kako je preminuo nekadašnji član kultnog jugoslovenskog benda

  • 9

Faris Arapović, nekadašnji član benda "Zabranjeno pušenje", preminuo je danas u 49. godini. Ovim povodom Nenad Janković, poznatiji kao Dr Nele Karajlić, dao je emotivnu izjavu za "Telegraf" o svom starom prijatelju, kog je opisao kao "neviđeni talenat", koji je "uvek bio vedar i nasmejan".

- To je strašna vest. On je, posle mog brata Draleta, drugi čovek koji je svirao u "Zabranjenom pušenju". Faris je bio neviđeni talenat. Kao tinejdžer je snimio "Pišonju i Žugu", "Bos il Hadžiju", "Guzonjinog sina".

Uvek je bio vedar i nasmejan. Nosio nas je. U to vreme je bio mnogo mlađi od nas. Svirao je i sa Kusturicom koji je bio duplo stariji od njega. Kusturica je svirao bas, a on bubanj. Imali smo jednu od najčudnijih ritam-sekcija u istoriji jugoslovenskog roka.

Ova vest me je zatekla i pogodila. Kad sam čuo i da je krio to što je imao, i to vrlo vešto da niko nije znao...svaka mu čast da se sam uspeo s tim izboriti. Ima s kim da svira gore. Jednog dana ćemo svi gore napraviti "Zabranjeno pušenje" - kroz suze je rekao Nenad Janković, "Dr Nele Karajlić".

(N. K)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA