• 0

Aleksandar Madžar i Beogradska filharmonija 4. oktobra u Kolarčevoj zadužbini

Pod upravom dirigenta Kristijana Mandeala izvešće Betovenov "Klavirski koncert br. 4", a na programu su i dela Šuberta i Prokofjeva

  • 0
Aleksandar Madžar

Aleksandar Madžar / Foto: Promo

Najuspešniji srpski pijanista međunarodne reputacije, Aleksandar Madžar, ponovo će nastupiti sa Beogradskom filharmonijom u petak, 4. oktobra, u 20h u Kolarčevoj zadužbini.

Pod upravom dirigenta Kristijana Mandeala izvešće Betovenov "Klavirski koncert br. 4", a na programu su i dela Šuberta i Prokofjeva.

Ovim koncertom počinje ciklus “Betoven virtuoz” koji se bavi kompozitorovim neprikosnovenim solističkim veštinama. Betoven je bio jedan od najvećih pijanista svog vremena, izvrsno je svirao violinu, a znao je da svira i violončelo.

Miljenik domaće publike, Aleksandar Madžar, pravi je izbor za otvaranje ciklusa koji u fokusu ima solistički sjaj. U okviru svoje bogate i raznovrsne karijere, Madžar redovno nastupa širom sveta, a sa Beogradskom filharmonijom nakon nekoliko godina pauze. Izvešće Četvrti klavirski koncert, danas jedan od glavnih favorita pijanističke literature, koji je sam Betoven premijerno izveo.

Pored toga što se često izvodi i snima, "Klavirski koncert br. 4" se smatra jednim od centralnih ostvarenja ovog žanra, a njegov drugi stav među najlepšim u literaturi. Ovu kompoziciju uokviruju odlomci Šubertove scenske muzike „Rozamunda“ i Sedma simfonija Prokofjeva.

Sto ulaznica za stajanje biće u prodaji sat vremena pre početka koncerta, odnosno od 19 časova na blagajni Kolarčeve zabužbine.

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima