• 0

Zbog seks-skandala Plasido Domingo više nije direktor losanđeleske Opere

Domingo (78) je pre dve nedelje saopštio i da više neće nastupati u Metropolitenu u Njujorku

  • 0

Slavni operski pevač Plasido Domingo podneo je ostavku na mesto generalnog direktora Opere u Los Anđelesu, nakon što ga je nekoliko žena optužilo za seksualno uznemiravanje.

- Optužbama je stvorena atmosfera u kojoj je ugrožena moja sposobnost da služim kući koju toliko volim - naveo je u sredu Domingo u saopštenju.

Odbor direktora Opere naveo je u odvojenom saopštenju da je Domingo u toj kući nastupio više od 300 puta u 31 različitoj ulozi.On je na mestu generalnog direktora Opere u Los Anđelesu bio od 2003. godine. Domingo (78) je pre dve nedelje saopštio i da više neće nastupati u Metropolitenu u Njujorku. Na njegovo mesto doći će Srbin Željko Lučić

Beograd, Plasido Domingo, koncert

Plasido Domingo Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Nekoliko američkih opera i orkestara otkazalo je do sada nastupe Dominga.

Oko 20 žena optužilo je Dominga za višegodišnje seksualno uznemiravanje u Operi u Los Anđelesu. Nekoliko njih reklo je da je ostalo bez posla ili da je bilo kažnjeno zbog odbijanja njegove ponude. Prema njihovim navodima, on ih je uznemiravao telefonskim pozivima, pozivima u hotelske sobe i njegov apartman, za neželjeno dodirivanje i ljubljenje.

Domingo je za navode rekao da su "zabrinjavajući i netačni", kao i da veruje da su njegove veze sa ženama bile sporazumne.

Video: Igor Jurić o trgovini ljudima, predatorima, pedofilima i tome kako da zaštitite svoju decu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima