• 2

Još uvek otkrivam violinu: Vanesa Mej na 51. BEMUS-u

Svetska superzvezda Vanesa Mej održala je spektakularan nastup sinoć u prepunoj dvorani Sava centru u okviru 51. Bemusa

  • 2

Vanesa se na početku koncerta obratila publici na srpskom sa "zdravo" i "hvala vam" i izrazila veliko zadovoljstvo što nastupa na muzičkom festivalu u našoj zemlji sa orkestrom koji je odavde. Zvezda je najavila je muzičko putovanje na koje će povesti publiku pomoću instrumenta koji i sama još uvek otkriva.

"Pomoću violine možete uraditi mnogo toga - od klasike preko džeza do popa i roka"  pohvalila je ona svoj instrument. Potom je usledila Vanesina senzacija na violini, izvodila je raznovrsne kompozicije: popularnu klasiku, rok numere, sopstvene kompozicije i aranžmane. U drugom delu programa, Vanesa je svirajući šetala kroz publiku što je izmamilo osmehe i aplauze.

Okarakterisana i kao pop ikona klasične muzike, Vanesa Mej je pomerila muzičke granice u 16. godini objavljivanjem prvog „pop“ albuma Violin Player, stvarajući neuobičajen stil kombinovanjem klasičnog, pop, džez i tehno zvuka, ali i upečatljivim scenskim izgledom. U Ginisovu knjigu ušla je kao najmlađi instrumentalista koji je snimio violinske koncerte Betovena i Čajkovskog, a njen kultni aranžman Bahove Tokate i fuge u de molu i dalje je jedna od najslušanijih klasičnih numera ikada.

Sa prodatih preko 10 miliona albuma širom sveta, smatra se jednim od najzanačajnijih violinista koji su obeležili svet interpretacije ovog instrumenta.

(Telegraf.rs/PR)

Komentari

  • Oduševljena

    Bilo je stvarno spektakularno! Neverovatna energija, nastup savršen ♥ Carica!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima