• 0

Svečani koncert ruskog hora "Kapela dečaka i mladića" dečje filharmonije 23. oktobra u Ruskom domu

Ruski hor "Kapela dečaka i mladića" Sverdlovske dečje filharmonije iz Jekaterinburga osnovan je 1979. godine od strane čuvenog hor-majstora Larise Balter

  • 0
Ruski hor

Foto: Promo

Ruski hor "Kapela dečaka i mladića" Sverdlovske dečje filharmonije iz Jekaterinburga održaće svečani koncert na sceni Ruskog doma u Beogradu, u sredu, 23. oktobra, u 19 časova Nastup jednog od najpoznatijih horova u svetu ovog tipa omogućila je kompanija NIS.

Karte za koncert su besplatne i mogu se preuzeti u Ruskom domu u Beogradu od utorka, 15. oktobra.

Ruski hor "Kapela dečaka i mladića" Sverdlovske dečje filharmonije iz Jekaterinburga osnovan je 1979. godine od strane čuvenog hor-majstora Larise Balter, a ove godine poznati hor u Rusiji, i daleko izvan svojih granica, proslavio je 40 godina postojanja. Ansambl je u međuvremenu izgradio svetski renome i poznat je kao jedan od najkvalitetnijih vokalnih sastava dečaka i mladića. Po specijalnom pozivu Ruskog doma hor je prvi put došao u Srbiju 2016. godine.

U istoriji ruskog hora "Kapela dečaka i mladića" Sverdlovske dečje filharmonije iz Jekaterinburga su gostovanja i festivali u Nemačkoj, Japanu, Belgiji, Francuskoj, Holandiji, Grčkoj, Čileu, Rusiji, Ukrajini. Proputovali su pola sveta, došavši čak do Čilea, i nastupali sa najpoznatijim orkestrima i dirigentima, na najprestižnijim scenama.

U horu pevaju i dečaci i mladići, zahvaljujući čemu je zvuk hora neverovatno lep i jedinstven. U repertoaru „Kapele“ ima mnogo dela, pogodnih upravo za takav sastav glasova. Deca 21. veka pevaju i muziku Baha i Rahmanjinova, Sviridova i Prokofjeva, Pahmutove i Glinke, ruske narodne pesme i duhovnu muziku, dela savremenih kompozitora.
Ova ekipa mladih muzičara nastupa na čelu sa umetničkim rukovodiocem Fridrihom Vajsgejmom.

Pored koncerta u Ruskom domu, ruski hor "Kapela dečaka i mladića" Sverdlovske dečje filharmonije iz Jekaterinburga, održaće koncert na sceni Narodnog pozorišta u Nišu u petak, 18. oktobra u 18 časova, kao i na sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, u nedelju, 20. oktobra u 19 časova.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima