• 2

"Imam divnu i odanu publiku": Kolja objavio "Užički heroin" pred koncerte u Beogradu i Nišu

"...Moje je samo da sviram i da se dam čitav, bez ostatka..."

  • 2
Kolja i Vojislav Aralica

Kolja i Vojislav Aralica / Foto: Nebojša Babić

Muzičar Nikola Pejaković Kolja objavio je spot sa živim izvođenjem kultne pesme "Užički heroin", pred koncerte 29. novembra (22h) u klubu "Feedback" u Nišu, i potom 2. i 3. decembra (21h) u dvorani "Amerikana" Doma omladine Beograda.

- Uvek se neka pesma izdvoji. Ovaj fank s prvog albuma bio je i ostao naša koncertna uzdanica, da tako kažem… A zašto je to tako, ne znam… Pesma ima svoj karakter, kao i čovek. I svoju sudbinu - kaže Kolja.

"Užički heroin", koji je objavljen na albumu Kolje i Smaka Belog dugmeta "Mama, nemoj plakati" (2001), sada je zabeležen u nadahnutoj i rasviranoj, skoro devetominutnoj živoj verziji Kolje i benda, s kraja prošle godine i koncerta u rasprodatoj Kombank dvorani (bivši Dom sindikata) u Beogradu. Pored Kolje (vokal i gitara), svirali su gitarista Vojislav Aralica, klavijaturista Ivan Aleksijević, kontrabasista Milan Pavković i bubnjar Duca Ivanišević.

Pred publiku u Nišu i Beogradu Kolja se vraća u pravom trenutku - godinu dana od izlaska odlično prihvaćenog albuma "4 Prsta", sa koga su se izdvojile "Može malo sutra", "Ala je lep ovaj svet" i "Svaku noć je isti mrak", i deset godina od "Kolje" (2009), na kome su "I eto udade se ti za konja", "Da li venem ili zrim" i "Maršala Birjuzova 8".

Poznat kao scenarista, reditelj i glumac, Pejaković je status kultnog autora srpskog bluza dodatno učvrstio i trećim, iskupljujuće-ljubavnim albumom "Grobovlasnici" (2013), a o svojim nastupima kaže:

- Imam divnu i odanu publiku, koja voli to o čemu pevamo, a moje je samo da sviram i da se dam čitav, bez ostatka.

Ulaznica za Kolju u niškom klubu "Feedback" košta 900 dinara u Galileo Tours  (Nikole Pašića 35) i Vintage shop (Davidova 9), a na dan koncerta ako ih ostane biće 1.000 dinara. 

Video: Sinan je imao nesvakidašnju dušu, i ko kaže da ga ne voli...: Koncert Brkova posvećen preminuloj folk legendi

(Telegraf.rs)

Komentari

  • qq

    Sve super al "Uzicki heroin" zar nije dosta vise upotrebe droge u muzici u bilo kojem smislu?

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima