• 0

Kraljevi kubanske muzike u subotu u Sava centru: Huan de Markos Gonzales nastupiće sa orkestrom

Srećan sam što ćemo nastupiti u vašoj zemlji bogate istorije, poručuje de Markos Gonzales

  • 0

Svetski priznati izvođači kubanske muzike Afro Cuban All Stars, mnogoljudni orkestar kog predvodi Huan de Markos Gonzales, održaće koncert 2. novembra (20:30) u Sava centru u Beogradu. Koncert će biti održan pod pokroviteljstvom ambasade Kube.

- Srećan sam što ćemo nastupiti u vašoj zemlji bogate istorije. Nadam se da ćete 2. novembra uživati u muzici koju ćemo izvoditi i da ćete nakon koncerta biti srećniji nego ranije. Najvažnija stvar u životu je biti srećan! Nije važno koliko imaš dinara u džepu, važno je raditi ono što voliš, čak iako nisi dovoljno plaćen za to. Jedan je život. Moramo biti aktivni i srećni, bez briga - poručuje Huan de Markos Gonzales.

Afro Cuban All Stars, Huan de Markos Gonzales

Huan de Markos Gonzales, Foto: Bumpy Johnson

Izuzetno bogato muzičko nasleđe Kube Afro Cuban All Stars uspešno predstavljaju svakim svojim novim koncertom ili izdanjem, još od prvog albuma "A Toda Cuba Le Gusta", koji je snimljen kao deo iste studijske sesije sa starim kubanskim muzičarima, kao što su Ibrahim Ferrer, Pio Leyva, Manuel Licea “Puntillita” i Ruben Gonzalez, i objavljen je 1997. godine zajedno sa čuvenim "Buena Vista Social Club" i "Introducing ...Ruben Gonzalez". De Marcos je bio arhitekta projekta "Buena Vista Social Club".

Nakon uspeha "A Toda Cuba le Gusta", de Marcos je odlučio da nastavi projekat Afro-Cuban All Stars, kao vođa orkestra, i na zapaženim sledećim albumima "Distinto, Diferente" (1999) i "Step Forward" (2005), kao i na živim "Absolutely Live" (2009) i "Absolutely Live II" (2017). Kao što je želeo u početku da svetu pokaže talente starih majstora, de Marcos je danas zainteresovan da promoviše briljantne mlade muzičare Kube. Stoga Afro-Cuban All Stars čini višegeneracijska postava, koja podjednako uspešno koristi uticaje iz klasičnih žanrova kakvi su son i danzon, kao i savremene plesne ritmove kakav je timba.

"Sa Afro Cuban All Stars nastojimo da predstavimo bogatstvo kubanske muzike. Naši koncerti su putovanje kroz kubansku muziku, njenu istoriju i sve njene žanrove. Za mene, svi žanrovi su validni, ne pravim razliku među njima. Sve je to jedna, kubanska muzika", objašnjava Huan de Markos.

Ulaznice za koncert Afro Cuban All Stars 2. novembra u Beogradu koštaju 1.800, 2.000, 2.300 i 2.700 dinara na blagajni Sava centra, kao i preko prodajnih mesta i mreže www.tickets.rs.

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima