≫ 

Novi spot grupe "Tindersticks" kao lepo ljubavno pismo

- Jednostavna ljubavna pesma u komplikovanim vremenima - navodi gitarista i pevač Stjuart Stejpls

  • 1
tindersticks Foto: Promo/Richard Dumas and Suzanne Osborne

Kultni bend "Tindersticks", kog očekuje koncert 8. maja 2020. godine u Kombank dvorani u Beogradu, objavio je novi singl i spot "Pinky In the Daylight" sa predstojećeg albuma "No Treasure But Hope".

- Glavni motiv za "Pinky In the Daylight"javio mi se kroz lepršanje platna na tendi za sunce, na palubi starog plavog trajekta, dok je plovio sa ostrva. Redak trenutak zadovoljstva i smirenosti. Jednostavna ljubavna pesma u komplikovanim vremenima - navodi gitarista i pevač Stjuart Stejpls (Stuart Staples).

Spot za "Pinky In the Daylight", snimljen na grčkom ostrvu Itaki, Stejpls opisuje kao "ljubavno pismo na Super 8 filmu", koje je nastalo dok je "pokušavao napraviti film koji će uhvatiti lepotu ostrva i lepotu (slikarke) Suzane (Ozborn, Suzanne Osborne)".

Nakon deset studijskih albuma i osam sa muzikom za filmove priznate rediteljke Kler (Claire) Denis, britanski Tindersticks nastavljaju da pomeraju granice istražujući teksture i emocije u svojoj muzici: 15. novembra nas očekuje izlazak njihovog 11. studijskog albuma "No Treasure But Hope", a potom ih gledamo i slušamo 8. maja u beogradskoj Kombank dvorani (bivšem Domu sindikata).

Tindersticks su nastali u Londonu 1992. godine, a trojici osnivača Stjuartu Ej Stejplsu (Stuart A. Staples), Dejvidu Bolteru (David Boulter) i Nilu Frejzeru (Neil Fraser) pridružili su se i osvežili bend u poznim dvehiljaditim godinama Den Mekina (Dan McKinna) i Erl (Earl) Harvin Džunior (Jr). Na svom muzičkom putovanju Tindersticks su se ustoličili kao majstori suzdržanosti i pesničke osećajnosti, i kao bend koji sada samouvereno stvara najbolje pesme svoje karijere.

Ulaznice za beogradski koncert Tindersticks-a koštaju 2.200, 2.600, 3.000 i 3.500 dinara na blagajni Kombank dvorane, odnosno preko prodajnih mesta i mreže Tickets.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA