• 0

Afro Cuban All Stars "zaraznim" ritmovima digli na noge "Sava centar"

Ljubitelji ovakvog zvuka su, maltene, svi do jednog ustali sa svojih stolica i zdušno se prepustili magiji koju su stvorili Huan de Markos Gonzalez i njegov mnogoljudni orkestar

  • 0

Planetarno priznati izvođači kubanske muzike Afro Cuban All Stars priredili su u subotu uveče u Sava centru posetiocima jedinstven muzički i plesni užitak, napravivši zaraznim ritmovima skoro dvočasovnu žurku. Ljubitelji ovakvog zvuka su, maltene, svi do jednog ustali sa svojih stolica i zdušno se prepustili magiji koju su stvorili Huan de Markos Gonzalez i njegov mnogoljudni orkestar.

- Predstavićemo vam večeras deo Kube, deo naše muzike. Zadovoljstvo nam je da sviramo u domovini Nikole Tesle - odmah se na početku publici obratio Gonzalez, koji je tokom celog koncerta bio raspoložen da publici dočara kako je nastala koja pesma, kome je posvećena... Posle uvodne teme "Oshun" izvinio se prisutnima što ne zna srpski, iako je nekoliko godina studirao u Rusiji.

Šarmantno je povukao paralelu da je na početku rada sa Afro Cuban All Stars sa 45 godina bio najmlađi u tadašnjem orkestru, a da je sad sa 65 najstariji.

Afro Cuban All Stars

Afro Cuban All Stars Foto: Long Play/Nemanja Đorđević

Dok se publika polako rasplesavala, Gonzalez joj je punog srca otkrivao kako su sada s njim na sceni i njegova supruga i dve ćerke. Naslednicama je posvetio pesmu "Laura en el Paraiso", objašnjavajući da je Laura ime mlađe ćerke, a "paraiso" (raj) reč koju je starija najčešće izgovarala kad bi se njih dve u detinjstvu potukle. Supruzi je, naglašavajući da "nije pevač ali voli da zapeva", posvetio temu "Ella y Yo".

Publika je aplauzima hvatala ritam, vremenom se i sasvim opustila, pa su parovi počeli da igraju pred binom. Bend je na to "odgovorio" silaskom u publiku i pozdravljajući se s posetiocima u prvim redovima, a nisu izostali ni poljupci damama. Očas posla, nastala je prava latino žurka uz "Altosongo", "Pio Mentiroso", "Cada vez que te veo"...

Poseban razlog za dobro raspoloženje imao je kongista orkestra koji je slavio rođendan, pa je dobio i muzičku čestitku od kolega.

Afro Cuban All Stars

Atmosfera na koncertu Afro Cuban All Stars u "Sava centru" Foto: Long Play/Nemanja Đorđević

Na kraju zvaničnog dela frenetični aplauzi publike brzo su pozvali Afrokubance na bis, a svetla su se upalila posle sat i 50 minuta. Afro Cuban All Stars su sjajnim muziciranjem doneli, pre svega, emociju koju narod na ovom podneblju brzo i lako prepozna i oseti.

Pogledajte kakva je atmosfera bila na koncertu Afro Cuban All Stars-a u "Sava centru":

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima