Sve o novom podkastu "Možemo samo da se slikamo": Prva epizoda je već na internetu

Prva epizoda je na internetu, a autori najavljuju još zanimljivog sadržaja

  • 0
podkast Možemo samo da se slikamo Foto: Twitter/Dule Nedeljković

"Možemo samo da se slikamo", skraćeno MSDSS, ime je podkasta čiji su autori Dušan Mašić, Tamara Skrozza, Bojana Maljević i Dule Nedeljković.

Prva epizoda je na internetu, a autori najavljuju još zanimljivog sadržaja.

Dušan Mašić novinar i idejni tvorac ovog podkasta, za Danas.rs kaže da je to pokušaj za radio kao medij.

- Svude ima muzike, a ne razgovora - mišljenja je Mašić.

Neke od tema o kojima su debatovali u prvoj emisiji bile su odlazak poznatih ljudi u inostranstvo i njihovi "pozdravi" preko Twitter-a, ali i koliko daleko mediji idu u izveštavanju o slučajevima iz crne hronike.

Jedan od učesnika, radio novinar Dule Nedeljković, potvrđuje da je ceo projekat zasnovan na ideji Mašića.

- Njegova ideja je bila da je budućnost neke radio forme non-stop priča, da se apasolutno ne pušta muzika već da se govori. Ja sam ga vrlo čudno gledao i nisam mu verovao - kaže Nedeljković.

Ističe da je prva emisija bila puna smeha jer je to skup dobrih prijatelja.

- Mi već danas snimamo još dve emisije i to se već podiglo na ozbiljan nivo. Svako od nas je već rekao teme o kojima će pričati. Ja ću u jednoj emisiji pričati o šizofreniji u Srbiji da se javne ličnosti identifikuju sa svojim ulogama. Druga tema će mi biti, šta bih ja radio da sam gradonačelnik Beograda - najavljuje je Nedeljković i ističe da je petak dan u nedelji kada će se emisije naći na internetu.

U "Možemo samo da se slikamo", dodaje Nedeljković, pokušavaju da ne budu dnevno politički opredeljeni.

- Ja sam samo molio njih sve da pobegnemo od seljaštva, da imamo čak i dozu arogancije, da podignemo glas. Pričaćemo o onome što svi mi proživljavamo. Svako od nas ima pogled sa svoje strane. Ovo je pionirski poduhvat. Vidim neku dobru energiju među nama. Mi preko dana radimo svoje poslove, a onda snimamo i ja se samo tome radujem - naglašava on.

Mašićev predlog bio je da deo ekipe budu i novinarka Tamara Skrozza i glumica Bojana Maljević.

Govoreći o ovoj emisiji, Skrozza kaže da nemaju unapred zacrtan plan tema.

- Dan pre snimanja jedni druge obaveštavamo o čemu ćemo govoriti. U drugoj emisiji ja ću govoriti o toleranciji, odnosno gde završava tolerancija, ali ne znam šta će mi biti tema u trećoj. Svako od nas četvoro bira nešto što mu je intrigantno ili inspirativno, a što je ponekad povezano, a ponekad potpuno udaljeno od politike i aktuelnog trenutka - ističe ona.

Sve zavisi, ocenjuje, od situacije.

- Srećom, oko nas je toliko tema, da nema bojazni kako će ih ponestati - dodaje Skrozza.

Ključ njihovog podkasta, i ono što mu daje šansu za uspeh, ocenjuje ona, jeste to da iako ne misle o svemu isto, članove ekipe MSDSS povezuju slične vrednosti, energija i pristup životu ali i radu.

- Zato nam je lako da razgovaramo, da se smejemo, pa čak i prepiremo - navodi ona.

Svoja prva novinarska iskustva i novinarske škole Skrozza je imala na radiju, što je samo povećalo njenu motivaciju za ovaj projekat.

- Iako zaista mnogo radim, a više nemam ni neke posebne profesionalne ambicije, jednostavno mi nedostaje mikrofon. Takođe, baš kao i neke druge ideje Dušana Mašića, i ova je delovala suviše ‘blesavo’ da bi se tek tako propustila. Lepo je igrati se, čak i kada je to igranje zapravo posao - zaključuje ona.

Prvu epizodu podkasta "Možemo samo da se slikamo" možete poslušati na ovom link-u.

(Danas.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA