Celog života želeo je da zaurla: "Oče, hoću da te ubijem"! Merlin Menson obradio čuveni hit Doors-a

Mensonova obrada je, naravno, mračnija i smišljeno košmarnija od originala

  • 1

Marilin Menson obradio je “The End”, legendarni hit Doors-a za potrebe predstojeće filmske adaptacije romana Stivena Kinga “The Stand”.

Menson je celog života čekao da zaurla: “Father! I want to keelll you!”. Pevač je oživeo sve najgore fantazije Džima Morisona u novoj verziji kultne meditacije Doorsa “The End”, koja će na proleće biti objavljena i kao samostalni 12-inčni “đavolski” dobro oslikani disk. Vinil će biti dostupan 6. marta, ali pesma je već tu.

Mensonova obrada je, naravno, mračnija i smišljeno košmarnija od originala. To nije baš hard metal, – i dalje ima prohladnu, desertnu rock vibraciju – ali kada dođe do vrhunca, on kreće glasno i statično, škrgućući zubima na delu kao što je: “All the children are insane/waiting for the summer rain”. Ako je verzija Dorsa bila acid rock, Menson je PCP rock.

Mnogo zasluga za raspoloženje pesme pripada producentu Šuteru Dženingsu. Menson je u intervjuu za Revolver rekao da je pesma nagovestila i šta će se dešavati na njegovom predstojećem albumu.

– Šuter i ja smo uradili cover “The End” za novu mini-seriju “The Stand”, u kojoj ću ja i glumiti. Mislim da je ova saradnja pokrenula i naš proces u stvaranju albuma započela istraživanje različitih, novih i drugačijih stvari  – rekao je Manson.

Menson nije objavio nikakve druge detalje o svom predstojećem LP-u, ali nedavno je objavio jezivu obradu tradicionala “God’s Gonna Cut You Down”, koju je snimio sa producentom Tajlerom Bejtsomm. Ovu pesmu su takođe obrađivali i Džoni Keš, Elvis Prisli, Odeta i drugi.

“The End”, inače, nije prvi put da je Menson obradio Doors-e. Na muzičkom festivalu Sunset Strip 2012. svirao je brojne pesme ovog benda, uključujući “Love Me Two Times”, “People Are Strange” i “Five to One”, u čast legendarnog benda. A na Amoeba Music in-store 2016. uhvatio se u koštac sa “Not To Touch the Earth” uz pomoć Džonija Depa na gitari.

(Telegraf.rs/Headliner)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA