• 0

Kragujevački akordeonisti i Vlatko Stefanovski večeras na Kolarcu

Koncert počinje u 20 sati, a karte se mogu kupiti na blagajni Kolarca

  • 0

Kragujevački akademski orkestar akordeonista pod vođstvom dirigenta Predraga Kostovića održaće večeras u 20 sati u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u Beogradu koncert sa specijalnim gostom - proslavljenim gitaristom Vlatkom Stefanovskim.

- Pripremili smo program koji je apsolutno prihvatljiv za stručnu publiku, a i onu koja dolazi na koncerte da uživa. Publika u Kragujevcu i Beogradu može da očekuje spoj nespojivog. Mislim da velika lepota leži u tome - kaže Kostović.

Akordeonisti su juče ovacijama publike ispraćeni na koncertu održanom u Kragujevcu.

Pogledajte deo nastupa iz Prve kragujevačke gimnazije:

Akordeonisti će na koncertu izvoditi kompozicije pisane za solo orkestar: Glinkinu uvertiru za operu "Ruslan i Ljudmila", zatim "Gotsku svitu", kompoziciju Astera Pjacole "Milonga del angel", koju izvode sa Petrom Mirkovim na bandeonu, i na kraju Markezov "Dancon broj 2".

Stefanovski će im se pridružiti u izvođenju dve tradicionalne makedonske pesme "Jovano, Jovanke" i "Makedonsko devojče", zatim muzici Enija Morikonea iz filma "Cinema Paradiso", kao i u veoma atraktivnom "Duplom koncertu za gitaru i bandoneon" (drugi stav Milonga), što Kostović ističe kao "nešto što na ovim prostorima nije imalo priliku da se čuje".

Vlatko Stefanovski

Vlatko Stefanovski Foto: Teodora Ciric

- Imponuje nam što je Vlatko prihvatio poziv da nastupa sa nama. Vlatka svi znaju kao genijalnog improvizatora, za koga tajne na gitari ne postoje. Uz to, imamo sreću da je mladi kompozitor iz Čačka Predrag Radisavljević, koji je harmonikaš po obrazovanju, uradio dva, slobodno mogu reći, zaista genijalna aranžmana za makedonske pesme, jer je bukvalno od njih napravio nove kompozicije u kojima ravnopravno nastupamo Vlatko kao solista i mi kao orkestar - kaže Kostović.

Kragujevački akademski orkestar akordeonista, od osnivanja 2018. godine pod okriljem Muzičkog centra Kragujevac, promoviše muziku za harmoniku i nastavlja višegodišnju tradiciju umetnika koje je iznedrila jedna od najprestižnijih škola harmonike u svetu.

Ulaznice za večerašnji koncert Akordeonista na blagajni Kolarca koštaju 800, 1.000 i 1.200 dinara.

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima