≫ 

Mađarska se povlači sa Evrovizije

Odluka o povlačenju doneta je iz profesionalnih razloga, kako bi se u narednoj godini podstaklo negovanje talentovanih mađarskih muzičara

  • 4

Mađarski Javni servis MTVA saopštio je da se ta zemlja povlači sa međunarodnog takmičenja za pesmu Evrovizije, istovremeno odlučno demantujući izveštavanje nekih lokalnih i stranih medija da je ta odluka doneta zbog veza ove manifestacije sa LGBT zajednicom.

U saopštenju, mađarski Javni servis MTVA naveo je da je odluka o povlačenju doneta iz profesionalnih razloga, kako bi se u narednoj godini podstaklo negovanje talentovanih mađarskih muzičara i produkcije zasnovane na vrednostima umesto učestvovanja na Evroviziji, prenela je agencija MTI.

- Mi želimo da jasno stavimo do znanja da ne razmatramo seksualnu orijentaciju bilo koga ko učestvuje na nekom događaju ili manifestaciji - navodi MTVA u saopštenju.

Pojedini mediji u Mađarskoj i inostranstvu preneli su da je Mađarska odlučila da se povuče sa Evrovizije zbog povezanosti te manifestacije sa LGBT zajednicom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    28. novembar 2019 | 23:54

    Bravo Madjarska! Koji god da je razlog.

  • Dragan

    29. novembar 2019 | 13:08

    U pravu su.Evrovizija nekad ocenjivala glas,pesmu,muziku.Danas je bitno da je pevac gej,bradate zene,muskarci u suknjama itd.Nema ovo danas nikakve vrednosti a muzika je na zadnjem mestu.

  • saljivdzija

    29. novembar 2019 | 06:03

    nisam ni znao da oni ucesvuju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA