• 4

Mađarska se povlači sa Evrovizije

Odluka o povlačenju doneta je iz profesionalnih razloga, kako bi se u narednoj godini podstaklo negovanje talentovanih mađarskih muzičara

  • 4

Mađarski Javni servis MTVA saopštio je da se ta zemlja povlači sa međunarodnog takmičenja za pesmu Evrovizije, istovremeno odlučno demantujući izveštavanje nekih lokalnih i stranih medija da je ta odluka doneta zbog veza ove manifestacije sa LGBT zajednicom.

U saopštenju, mađarski Javni servis MTVA naveo je da je odluka o povlačenju doneta iz profesionalnih razloga, kako bi se u narednoj godini podstaklo negovanje talentovanih mađarskih muzičara i produkcije zasnovane na vrednostima umesto učestvovanja na Evroviziji, prenela je agencija MTI.

- Mi želimo da jasno stavimo do znanja da ne razmatramo seksualnu orijentaciju bilo koga ko učestvuje na nekom događaju ili manifestaciji - navodi MTVA u saopštenju.

Pojedini mediji u Mađarskoj i inostranstvu preneli su da je Mađarska odlučila da se povuče sa Evrovizije zbog povezanosti te manifestacije sa LGBT zajednicom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentari

  • Brana

    Bravo Mađari!

  • Dragan

    U pravu su.Evrovizija nekad ocenjivala glas,pesmu,muziku.Danas je bitno da je pevac gej,bradate zene,muskarci u suknjama itd.Nema ovo danas nikakve vrednosti a muzika je na zadnjem mestu.

  • saljivdzija

    nisam ni znao da oni ucesvuju

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima