• 3

Bajaga uz orkestar i hor održao koncert za pamćenje i počeo proslavu 35 godina postojanja benda

Uz najveće hitove benda, program je, za ovu priliku, osvežen numerama koje poslednjih godina nisu redovne na repertoaru

  • 3

Bajaga i Instruktori su sinoć, u rasprodatom Centru "Sava" u Beogradu, zajedno sa orkestrom "Beogradski solisti" i horom "Lola", priredili publici, tokom više od dva i po sata, doživljaj za pamćenje, i na fantastičan način počeli proslavu 35 godina postojanja benda.

Pesme iz svih faza karijere zasjale su pod dirigentskom palicom maestra Vojkana Borisavljevića.

Uz nezaobilazne, najveće hitove benda, program je, za ovu priliku, osvežen numerama koje poslednjih godina nisu redovne na repertoaru, a pogodne su za izvođenje u ovakvim, raskošnim aranžmanima.

Koncert Bajaga i Instruktori Sava Centar

Foto: Marina Pešić

Upravo su dve takve pesme, "Još te volim" i "Zmaj od Noćaja", poslužile kao sjajan uvod u jedinstveno muzičko putešestvije od 1984. do danas.

Svaka numera je na adekvatan način propraćena omotom albuma na kojem je snimljena.

Aktuelni album "U sali lom" predstavljen je naslovnom pesmom, zatim baladom "Bilo bi lako" i žestokom "Može da te ubije grom".

Koncert Bajaga i Instruktori Sava Centar

Foto: Marina Pešić

Zaljubljenike u najraniju fazu rada obradovali su "Mali slonovi", a na oduševljenje posetilaca svih generacija, nizala su se iznenađenja poput "442 do Beograda", "Bam, bam, bam", "Daljina, dim i prašina", "Ruža vetrova", "Rimljani", a pravu žurku su napravili nepogrešivi koncertni aduti "Lepa Janja, ribareva kći", "Vesela pesma", "Sa druge strane jastuka"...

Svetleo je Centar "Sava" uz "Zažmuri", što je uveliko tradicija kad se zasvira vanvremenska balada, na koju je savršeno legao "Ruski voz".

Koncert Bajaga i Instruktori Sava Centar

Foto: Marina Pešić

Sopran Nataša Tasić pokazala je, u punoj meri, raskoš svog glasa u "Buđenju ranog proleća", a finiš nije mogao da prođe bez velikih hitova - "Plavi safir", "Ti se ljubiš" i "Moji drugovi".

Za samu završnicu zvaničnog dela izvedena je "Što ne može niko, možeš ti". Na bis su su se prvo vratili Bajaga i Saša Lokner za "Otkada tebe volim", da bi im se ostatak grupe pridružio u "Tišini".

Publici ni to nije bilo dosta, pa je na drugom bisu, posle gromoglasnih ovacija kojima je pozdravila bend, dobila i "Tamaru" i "Gore, dole".

Drugi koncert, u istoj postavci i na istom mestu, zakazan je za večeras, a treći i četvrti su na programu u nedelju, osmog, i ponedeljak, 9. decembra.

Video: Bajaga o novom albumu, muzici, sebi i životu

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Miroslav

    Koja je to generacija i kolika je čast i sreća (uz sve nesreće) biti svedok toga! Žao mi je dece danas, bake/jale/raste/kije/lune i ostalih izvođača... da to je prava reč, mi smo imali muziku i muzičare a danas imamo izvođače. Za tih 20 godina (cc1975-1995) nastalo je toliko kvalitetne muzike, toliko talentovanih ljudi na jednom mestu... plašim se da se to nikada neće više ponoviti.

  • Snežana

    Bravo Bajaga! "Što ne može niko možeš ti"! 💟

  • Ja

    Bajaga kralj nad kraljevima! Gospodin čovek roker umetnik! Najbolji! Zemunac koji je zbog ljubavi prema sadašnjoj ženi svojebremeno došao da živi u Skender Begovu na Dorcol i tako jedini uspeo da pomiri Zemunce i Dorcolce. Čovek emocija. 😍💟 Volim te, Bajaga!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima