≫ 

Pred publikom od samo 120 ljudi, Metalika je na ovaj dan ušla u istoriju

Odabranu publiku uglavnom su činili naučnici iz svih krajeva sveta, kao i pobednici takmičenja u Južnoj Americi koje je finansirala jedna poznata kompanija

  • 1

Američki hevi metal i treš bend Metalika (Metallica) ušao je u istoriju u noći između 8. i 9. decembra 2013. godine kada je nastupio u južnom delu Antarktika, ispod male ledene kupole. Time je Metalika postao prvi i jedini bend koji je svirao na svih sedam kontinenata.

Nastup je nazvan "Zaledi ih sve" (“Freeze ‘Em All”), a prisustvovalo mu je svega 120 ljudi. Malenu publiku uglavnom su činili naučnici iz svih krajeva sveta, kao i pobednici takmičenja u Južnoj Americi koje je finansirala jedna poznata kompanija.

Kako bi sačuvala krhku okolinu i ispoštovala pravila, Metalika je svirala bez pojačala, pa je zvuk do publike stizao putem slušalica. Koncert je sniman i prenošen uživo. Kako je sve izgledalo, možete pogledati na ovom linku:

- Ovo je najposebniji nastup koji je Metalika ikada uradla. Bend, pobednici takmičenja i naučnici iz Rusije, Južne Koreje, Kine, Poljske, Čilea, Brazila i Nemačke, kao i posada broda, svi smo se skupili u malenu kupolu blizu helidroma stanice Karlini na Antarktiku! Energija je u ovom malom prostoru bila sjajna. Reči ne mogu da opišu koliko smo svi srećni - napisao je bend na svojoj Fejbuk stranici.

Ovo su pesme koje su svirali te noći:

1. “Creeping Death”

2. “For Whom the Bell Tolls”

3. “Sad But True”

4. “Welcome Home (Sanitarium)”

5. “Master of Puppets”

6. “One”

7. “Blackened”

8. “Nothing Else Matters”

9. “Enter Sandman”

10. “Seek & Destroy”

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA