≫ 

"Barcelona Gipsy balKan Orchestra" predstavili novu pevačicu u obradi pesme Esme Redžepove

Komentari poput "naklon do poda" nalaze se ispod ovog videa na YouTube-u, a sa velikim ushićenjem ih uskoro očekujemo i u Beogradu...

  • 0
Barcelona Gipsy balKan Orchestra

Foto: Promo

Barcelona Gipsy balKan Orchestra predstavlja novu zvezdu, pevačicu sa Sicilije Margeritu Abitu i to u novoj obradi pesme Esme Redžepove "Kalejaca jaca".

Barcelona Gipsy balKan Orchestra važi za omiljeni bend publike širom sveta i pored pesama na španskom, ruskom i romskom, izvodi pesme i na srpskom jeziku. Ovog puta izabrali su obradu makedonske rumbe, kraljice ciganske muzike Emse Redžepove.

Mnogi kritičari su već ocenili ovu obradu kao "sjajnu izvedbu i novu pevačicu Margeritu kao fenomenalno osveženje" ovog benda.

Barcelona Gipsy balKan Orchestra je međunarodni ansambl sa sedištem u Barseloni. Osim Ivana Kovačevića koji je iz Beograda, i pored Margerite, bend čine i italijanski harmonikaš Matija Širosa, francuski gitarista Žilijen Šanal, perkusionista iz Grčke Stelios Togijas, katalonski klarinetista Dani Karbonelj i ukrajnski violinista Oleksandar Sora.

Kovačević je rođen u Beogradu, a već 19 godina živi u Barseloni. On sa svojim prijateljima čini svetski poznatu atrakciju "world music" i povodom nove zvezde u bendu izjavio je:

- Ako nešto odlikuje BGKO to je afinitet prema konstantim promenama i istraživanjima. Odlazak Sandre Sangiao je za nas kraj jedne i početak nove ere. Margerita Abita nam je donela novu energiju, nove pesme i stare snove. Muzika kao način života i želja da se to podeli sa celim svetom... Najbolji način započeti novi ciklus je pesma kraljice cigana, neponovljive Esme Redžepove - smatra Kovačević.

Barcelona Gipsy balKan Orchestra

Foto: Promo

Komentari poput "naklon do poda" nalaze se ispod ovog videa na YouTube-u, a sa velikim ushićenjem ih uskoro očekujemo i u Beogradu.

Video: Rojs King je balkanski kralj Roma

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA