≫ 

Luka Šulić za Telegraf.rs o 2Cellos-u, Eltonu Džonu i Šabanu: "Do uspeha se ne dolazi preko noći"

Za Luku je Vivaldi "roker svoga doba", a za našeg Šabana Šaulića je jednom prilikom rekao da je "srpski Mocart"

  • 0

Nakon sedam godina turneja širom sveta kao deo priznatog dua 2Cellos, Luka Šulić dolazi solo u Sava centar i to 6. februara 2020. godine, sa svojim prvim klasičnim albumom.

Nakon dugogodišnjeg sviranja klasične muzike na violončelima, januara 2011. godine Luka i Stjepan Hauser, 2Chellos, odlučuju da obrade pesmu "Smooth Criminal" Majkla Džeksona. Snimak je odmah postao veliki hit na Jutjubu. Tada kreće njihovo dalje obrađivanje pop/rok pesama, tada kreće ceo svet da zna za njih!

- Svi vide samo taj uspeh, kao da je to došlo preko noći, ali nisu svesni da iza toga stoji 20 godina odricanja, vežbanja, mukotrpnog rada, suza, krvi i znoja - kaže Luka Šulić za Telegraf.

Međutim, nedavno je u domaćim i stranim medijima odjeknula vest da su se 2Cellosi raspali. Luka za Telegraf kaže da je "duo trenutno na pauzi".

- Vratićemo se za našu 10-godišnjicu koju proslavljamo 2021. godine - bio je kratak i jasan Luka.

Ovaj dvojac je sarađivao i sa velikim Elton Džonom. Momci su bili deo Eltonove trupe.

- Elton Džon je privatno stvarno odličan. Pun podrške, dobronameran... Svirati s njim tri pune godine je nešto neverovatno. Obišli smo ceo svet nekoliko puta, to je iskustvo koje se ne može ni ponoviti. Zaista smo dosta naučili od njega, o samom muzičkom biznisu, o načinu kako i šta funkcioniše, a imali smo priliku i da otvaramo njegove velike koncerte po arenama, stadionima... To nam je dalo krila da to možemo i sami da radimo - objašnjava čelista i dodaje da mu komentari momaka iz Apokaliptike i te kako znače jer su, kako kaže, oni "pioniri metala na violončelu".

Ali, da li bi se upustio u turbo folk?

- Pa, zašto da ne. Ja nemam predrasude i ne volim da delim muziku na žanrove, već na dobru i lošu muziku. Ako je nešto dobro i ako me zanima umetnički, i ako mi se sviđa, zašto da ne bude i turbo folk. Na primer, obožavam Šabana Šaulića, uz njegovu muziku sam u Mariboru odrastao, a i moja supruga voli njegovu muziku - kaže muzičar.

Lukin album je iste sekunde nakon objavljivanja dospeo na vrh Bilbordove klasične top liste na kome se nalaze i Vivaldijeva "Četiri godišnja doba".

- Vivaldi je bio roker svog doba, takve su i njegove kompozocije, pune intezivnih pasaža, koje odgovaraju mom načinu sviranja, a isto tako ima i predivnih melodija, od koji se čovek samo naježi, koje udaraju direktno u srce - dodaje violončelista.

A, šta beogradska publika može da očekuje od njega 6. februara 2020. godine?

- Može da očekuje mene u najboljem mogućem svetlu. Biće to veče puno predivne muzike, Vivaldija i ostalih velikih i predivnih numera. Na kraju će ipak biti nešto divlje, da ne zanemarim tu moju rok životinju - zaključuje Luka.

Ulaznice za beogradski koncert biće u prodaji na prodajnim mestima Tickets.rs, kao i na blagajni Sava Centra, po cenama od 2.500 do 5.900 dinara.

Ostatak intervjua sa slavnim violončelistom, pogledajte u videu na početku teksta.

(N.K./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA