• 0

Veče baroka u Filharmoniji: Koncert iz ciklusa #Betoven na lajni

Predstaviće se "majstor baroka", violinista Bernhard Fork i to u dve uloge - predvodiće orkestar i svirati zajedno sa filharmoničarima

  • 0

Neobičan iskorak u baroknu epohu napraviće Beogradska filharmonija, u petak, 7. februara, od 20 časova, na Kolarcu. Predstaviće se "majstor baroka", violinista Bernhard Fork i to u dve uloge - predvodiće orkestar i svirati zajedno sa filharmoničarima dela Baha, Vivaldija, Rebela i Skarlatija.

Ne samo što će zvučati drugačije, koncert Beogradske filharmonije će izgledati neobično uz mnogo manje muzičara na bini nego obično. Na mestu koncert-majstora biće Bernhard Fork sa koga će predvoditi orkestar od samo 29 muzičara. Ovaj vrsni specijalista za barokni period, član Akademije za staru muziku u Berlinu, pasionirano je zainteresovan za istorijsku praksu muzičkog izvođenja.

Barokna gudala

Violinista je doneo i nekoliko baroknih gudala koje će koristiti filharmoničari kako bi putovanje u daleku epohu bilo još ubedljivije.

Ovaj koncert pripada ciklusu #Betoven na lajni, posvećen istorijskim i društvenim okolnostima koje imaju veze sa Betovenovim životom i potpuno je u znaku baroknog repertoara. Iako velikih majstora ove epohe više nije bilo među živima u godini Betovenovog rođenja (1770), njihova dela su se izvodila i proučavala. Današnjim rečnikom, ta muzika se slušala dok je Betoven stasavao.

Sto ulaznica za stajanje biće u prodaji sat vremena uoči koncerta, odnosno od 19 časova na blagajni Kolarca.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima