Hauser objavio debi solo album "Classic": Pogledajte njegov spot za kompoziciju "Air on G String"

Hauser je spot za ovu kompoziciju snimio u romantičnoj Budimpešti

  • 1
Stjepan Hauser Printskrin: Youtube/HAUSER

Nakon što je nastupao po rasprodatim arenama širom sveta, kao polovina poznatog dua 2CELLOS, Stjepan Hauser svoju uspešnu karijeru nastavlja kao solista svojim debi albumom, pod nazivom "Clasic", (Sony Classical/Menart).

"Classic" sadrži neke od navoljenijih ikada napisanih klasičnih melodija, koje su lični favoriti Hausera, a koje je on pažljivo prilagodio i aranžirao za violončelo. Singl koji najavljuje izlazak albuma je Bahova “Air On G String” , a pošto je podjednako vizuelno kreativan, Hauser je spot za ovu kompoziciju snimio u romantičnoj Budimpešti.

Pogledajte spot za kompoziciju “Air On G String”:

“Jednostavno je,” objašnjava Hauser svoj album Classic. “To su najlepše, najromatičnije melodije ikada napisane u klasičnoj muzici od strane najvećih klasičnih kompozitora , a odsvirane na najlepšem i najromantičnijem instrumentu -vilončelu”.

Na albumu "Classic" Hauser je sarađivao sa aranžerom Robinom Smitom i producentom Nikom Patrikom. Da poznate kompozicije zvuče kao nikada do sada, pobrinuo se londonski simfonijski orkestar.

Među odabranim kompozicijama na albumu Classic, pored gorepomenute “Air On G String”, odnosno teme iz baleta “Labudovo jezero” Čajkovskog, na albumu se nalaze i “Nocturne” Borodino, za koju HAUSER kaže :

”Ima rusku dušu i tako je dramatična, ne može bolje od toga”.

Stjepan Hauser Stjepan Hauser Printskrin: Youtube/HAUSER

Tu je i Rahmanjinov “Koncert za klavir br.2”, Mocartove “Koncert za klarinet”, “Koncert za klavir br.2” i čuvena “Lacrimosa” iz Rekvijema. Ljubitelji opere biće obradovani obradom Pučinijeve “Nessun Dorma”, kao i Hendlove “Lascia Ch’io Pianga” iz opere Rinaldo, kao i arije iz Masagnijeve opere Cavalleria Rusticana. Na albumu se nalaze i dela savremenih kompozitora, kao što je obrada “The Lonely Shepard” (James Last, muzika iz filma “Kill Bill Vol.1”), kao i “River Flows in You” čiji spot smo imali prilike da vidimo, a čiji je autor južnokorejski kompozitor i pijanista Yiruma.

Povoodm izlaska albuma “Classic” Stjepan Hauser je izjavio:

“Ovo je ono što je potrebno svetu sada, melodije i muzika koje imaju srce i dušu, a odsvirane su na violončelu.Osećam kao da sam na misiji, jer je svet poludeo na toliko mnogo načina. Nadamse da će ovaj album dotaći što više ljudi, a sa strašću koju smo uložili u njega, verujem da je to moguće”.

Video: Luka Šulić o 2Chellos-u, Eltonu Džonu i Šabanu: Do uspeha se ne dolazi preko noći

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA